Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Амбасадор Црне Горе посетио Суботицу

12.03.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састао се, у Градској кући, са Његовом екселенцијом Браниславом Мићуновићем, амбасадором Републике Црне Горе у Београду, који је данас посетио наш град. Током срдачног сусрета, коме су присуствовали помоћник градоначелника Маријана Цупаћ и члан Градског већа Немања Симовић, разговарало се о односима између две земље, трговинској размени овог региона са Црном Гором, привредним, туристичким и културним потенцијалима нашег града и интензивирању сарадње између града Суботице и пријатељских црногорских општина.

11725_1.jpg 

Градоначелник Лабан је изјавио да Суботица негује добре и партнерске односе са Котором, Беранама и Бијелим Пољем и да је укупна робна размена између Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа (општине Ада, Сента, Кањижа, Мали Иђош, Бачка Топола и град Суботица) и Црне Горе у периоду јануар-децембар 2017. године износила 23,6 милиона долара.

– Разговарали смо о привредним потенцијалима Суботице, нашој културној баштини, мултиетничности којом се поносимо и односима са општинама у Црној Гори. Било је речи и о туристичким потенцијалима Суботице и развоју бање Палић, где бисмо могли да искористимо искуства Црне Горе, као препознатљиве туристичке дестинације. Данас ћемо, заједно са амбасадором Мићуновићем, обићи зграду Народног позоришта, чија је адаптација, реконструкција и ревитализација у току, као и Индустријску зону ‘Мали Бајмок’ у оквиру које послују велике светске компаније у којима је запослено више од 6.200 људиистакао је Богдан Лабан.

Уз оцену да је данашњи сусрет са градоначелником Суботице Богданом Лабаном био врло плодоносан и, како је навео, више од куртоазне посете, амбасадор Мићуновић је нагласио да са радошћу гледа на грађанску, мултиконфесионалну и мултинационалну Суботицу у којој различитости не производе сукобе и где сви грађани живе у добрим односима.

– Ми смо данас, а то је и најважније, једни другима ставили на располагање све своје могућности, како би заједно унапредили међусобну сарадњу. Верујем да је веома важно и то што смо констатовали да односи између Србије и Црне Горе никада нису били бољи, успешнији и једноставнији. Моју данашњу посету Суботици и разговор са градоначелником Лабаном и његовим сарадницима уписујем у још један корак одличне сарадње наших држава и уграђујем у добре односе између Србије и Црне Горе – поручио је Бранислав Мићуновић.

После разговора у Зеленој сали Градске куће и обиласка зграде Народног позоришта и Индустријске зоне „Мали Бајмок“, градоначелник Лабан и амбасадор Мићуновић посетили су „Удружење Црногораца Суботице“.

11725_2.jpg