Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Фондација „Ана и Владе Дивац“ подржала пет пројеката из Суботице

20.03.2018.

Представници Фондације „Ана и Владе Дивац“ потписали су данас уговоре са представницима пет организација цивилног друштва из Суботице чији су пројекти одабрани на конкурсу „Можемо и ми“ који Фондација „Дивац“ спроводи у оквиру пројекта „Подршка становништву у заједницама погођеним избегличком кризом у Србији“ уз подршку Фондација за отворено друштво (Open Society Foundations). Састанку у Плавој сали Градске куће, на коме су представницима одабраних организација цивилног друштва уручени уговори и симболични чекови, присуствовала је и члан Градског већа задужена за област образовања Наташа Алексић. Укупна вредност пет одабраних успешних пројеката је преко 2,6 милиона динара.

 11739_1.jpg

Средства за реализацију пројеката добили су Удружење „Оловка пише срцем“ (Пројекат „Заједно за безбедну околину“), Удружење за подршку особама са психофизичким сметњама „ЗаЈедно“ града Суботице („Можемо ЗаЈедно“), Центар локалне демократије - ЛДА Суботица (Локална иницијатива - Простор за солидарност), Удружење за помоћ особама са аутизмом града Суботица (Кућа иза дуге) и Црвени крст Суботица (Универзална кухињска машина за сечење).

Наташа Алексић се, том приликом, изјавила да је Фондација „Ана и Владе Дивац“ у Суботици реализовала много успешних пројеката као што су донације гардеробе школама, донације књига школским библиотекама, помоћ Народној кухињи и волонтерске акције у периодима најинтензивније мигрантске кризе.

– Фондација ‘Ана и Владе Дивац’ има сјајну сарадњу са градом и срећни смо што ћемо поново да сарађујемо са њима, јер је оно што раде увек добро и успешно. Заиста им хвала на свему – нагласила је Наташа Алексић.

На конкурс „Можемо и ми“ стигла су 33 предлога из Суботице. Према речима Жељка Митковског, координатора пројекта „Подршка становништву у заједницама погођеним избегличком кризом у Србији“,  у оквиру овог пројекта подржаће се 18 локалних пројеката у Суботици и општинама Шид и Прешево.  

– Промоција солидарности једна је  од кључних вредности наше Фондације и ми ћемо подржати наше локалне партнере у Шиду, Прешеву и Суботици у промовисању солидарности током реализације пројекта. Пројекти ће се реализовати до краја августа 2018. године, када ћемо организовати локалне Летње фестивале солидарности где ћемо представити резултате и подстаћи дух солидарности и инклузије међу грађанима – истакао је Митковски.

11739_2.jpg