Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

„Буткицијада” и ускршњи вашар

24.03.2018.

У организацији Удружења за узгој свиња расе мангулица Војводине данас је, на Тргу Републике, свечано отворена традиционална, а сада и јубиларна, десета по реду туристичко-гастрономска манифестација „Буткицијада” и ускршњи вашар. Свечаном отварању присуствовала је заменица градоначелника Тимеа Хорват, као и чланови Градског већа, Срђан Самарџић, задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње, и Шимон Острогонац, задужен за област пољопривреде.

11746_1.jpg 

У име града присутнима се обратио Шимон Острогонац који истакао да ће град, као и до сада, да подржава „Буткицијаду“ и све друге сличне манифестације. Осторганац је рекао да  посетиоци имају широку палету производа од магулице коју могу да пробају, али и да купе.

На „Буткицијади” ће се ове године посетиоцима представити 60 излагача, из Србије, али и Мађарске и Румуније. Виолета Гуљаш, организатор манифестације објашњава да посетиоци могу да купе  све што је потребно за ускршњу трпезу, попут рена, шарених јаја, шунке,кобасице...

– Ово је јубиларна манифестација и уз сваку купљену печену кобасицу купац добија томболу. Извлачење награде је 28.марта, у 16 часова, а главна награда је прасе расе мангулице. Током трајања манифестације сваки дан посетиоци ће моћи да пробају специјалитете куване или печене од мангулице, а у понуди је перкелт од мангулице, мућкалица, печена кобасица и друго. Током трајања манифестације изложени  су јагње и зечеви, како би их деца могла да се играју са њима и да их мазе – навела је Виолета Гуљаш.

 У такмичарском делу, најбољу шунку оцењиваће стручни жири, а с обзиром на то да манифестација има продајни карактер, посетиоци ће бити у прилици да набаве врхунске производе по приступачним ценама. Манифестација ће трајати до 29. марта 2018. године, од 8 до 20 часова.