Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић посетио Суботицу

27.03.2018.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић оценио је данас приликом радне посете Суботици да је у протекле готово две године сарадња Покрајинске владе и суботичке локалне самоуправе била веома успешна. Милићевић је на састанку у Зеленој сали Градске куће са градоначелником Суботице Богданом Лабаном и његовим сарадницима разговарао о даљим правцима сарадње у бројним областима, с акцентом на развоју привредних и туристичких потенцијала Суботице и Палића.

11753_1.jpg 

– У протеклом периоду Покрајинска влада је уложила више од 900 милиона динара у бројне инвестиције у Суботици, међу којима су Народно позориште, набавка ангио-сале, улагања у комуналну и саобраћајну инфраструктуру – навео је Милићевић и додао да се многи од тих пројеката реализују у сарадњи Покрајине, Републике и Града Суботице.

После састанка, потпредседник Милићевић и градоначелник Лабан, заједно са покрајинским секретаром за високо образовање и научноистраживачку делатност Зораном Милошевићем, покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, чланом Градског већа Града Суботице Немањом Симовићем и секретаром Секретаријата за друштвене делатности Јасмином Стевановић, обишли су Студентски центар (дом и мензу), као и реконструисани спортски терен у ОШ „Јован Микић“.

У Студентском центру, заједничким улагањем Покрајинске владе, Владе Србије и Града Суботице, у већем делу реконструисани су тоалети  и собе и урађена нова расвета у мензи. Ти радови су коштали преко 15 милиона динара.

– Наставићемо са улагањима у објекте образовања, студентског и ученичког стандарда, јер смо то препознали као један од приоритета – казао је Милићевић, и додао да се значајна средства улажу у реконструкцију основних школа и спортских терена, међу којима је спортски терен у Основној школи „Јован Микић“ у Суботици. – Покрајинска влада је у 2017. години определила близу 90 милиона динара за школске спортске терене и  верујем да ће ове године тај износ бити преко 100 милиона. Тиме покушавамо да у свих 45 локалних самоуправа у свим основним и средњим школама створимо боље услове за бављење деце спортом.

Као што смо и обећали, изградња нове спортске инфраструктуре и улагање у образовне установе један је од приоритета суботичке локалне самоуправе, подсетио је градоначелник Лабан и додао да је Основна школа „Јован Микић“ заслугом Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Суботице од октобра 2017. године богатија за обновљен спортски терен са тартан подлогом.

11753_2.jpg

– Пројекат укупне вредности 2.450.000 динара реализован је уз помоћ Покрајине која је обезбедила два милиона динара, а преостала средства у износу од 450.000 динара обезбедио је град Суботица. Нови спортски терен са тартан подлогом побољшава квалитет наставе физичког васпитања и смањује опасност од повреда код деце – истакао  је Богдан Лабан.

У овој школи, навео је, за Летњу учионицу  прошле године издвојили смо око милион динара, за уређење паркинга испред школе близу 400.000 динара и за реквизите за спортске терене око  800.000 динара.

– У 2018. години из буџета Града за замену фасадне столарије у фискултурној сали планирано је 2,8 милиона динара,  за израду електропројекта 250.000 динара, а за учешће на конкурсу код  покрајинског Секретаријата за образовање за Пројекат електричних инсталација обезбеђена су средства из буџета Града у износу од 700.000 динара – казао је градоначелник Лабан.

Он је изразио задовољство због, како је рекао, чињенице да један велики друштвени пројекат покренут са републичког нивоа, уз велику подршку покрајинске Владе, који се односи на обнову здравствених и социјалних установа, школа, установа за исхрану и смештај студената, покренут пре неколико година даје резултате.

– Трудимо да и услови у којима школе раде и услови у којима студенти живе буду на високом нивоу, јер је у заједничком интересу свих нас да нам деца и студенти буду задовољни и израсту у остварене и задовољне младе људе – нагласио је Богдан Лабан.

11753_3.jpg