Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Награђени најбољи основци са Окружног такмичења из математике

29.03.2018.

У Великој већници Градске куће додељене су дипломе и похвалнице најбољим младим математичарима из основних школа Суботице који су остварили запажене резултате на Окружном такмичењу из математике које је одржано 25. марта 2018. године у ОШ „Кизур Иштван“.

 11758_1.jpg

У име града Суботице најбољим математичарима обратили су се члан Градског већа задужена за област образовања Наташа Алексић и секретарка Секретaријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић.

Наташа Алексић je, између осталог, истакла да млади математичари представљају понос града.

- Пре месец дана сам рекла да кад наши млади математичари оду из Суботице, у неки други град на такмичење, увек оставе леп утисак о нама.  Када се читају имена ученика и место које освоје, спомене се и Суботица. Мислим да је то битно и заиста смо поносни на њихове успехе. Желимо да их буде што више и да се у што већем броју окупе у Великој Већници - рекла је Наташа Алексић.

Укупно се такмичило 142 ученика: 48 ученика четвртих разреда, 28 из петог, 37 из шестог, 21 из седмог разреда и 18 такмичара из осмих разреда. Од четвртог до осмог разреда основне школе додељено је 11 првих награда, 18 других и 21 награда за треће место, док је 27 ученика награђено похвалницама.

Вршилац дужности директорка ОШ „Кизур Иштван“, Весна Дулић, каже да су захваљујући подршци локалне самоуправе и разних донатора за најбоље математичаре припремљени пригодни поклони.

- Такмичари који су освојили прво и друго место су добили збирке задатака и формуле, а све остали слаткише - рекла је Весна Дулић.

Јасмина Стевановић је, поздрављајући присутне у Великој већници, подсетила је да град Суботица додељује и стипендије ученицима и студентима преко Фонда младим талентима.