Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворена изложба „Плес са бојама“

25.04.2018.

Радови инспирисани сликама познатих светских сликара Винсента Ван Гога, Пабла Пикаса, Салвадора Далија, Фриде Кало, Ендија Ворхола и осталих великана ликовне уметности, који су настали у оквиру активности радно-окупационе терапије корисница Геронтолошког центра изложени су данас у холу Дома у Дудовој шуми. Изложба под називом „Плес са бојама” резултат је тромесечног рада 15 уметница која су на платно пренеле своје доживљаје великих дела светских мајстора, посебно Ван Гога, у част 165. годишњице његовог рођења.

11805_1.jpg 

Директор Геронтолошког центра, др Ненад Иванишевић, објаснио је да су то дела великих мајстора виђена очима корисница Геронтолошког центра.

– Карактеристика сваког овог дела је да је оно уникатно. Намеравамо да убрзо проширимо изложбу и организујемо је у неком већем градском простору – најавио је Иванишевић.

Према његовим речима, Геронтолошки центар ужива подршку Града Суботице и овогодишње повећање издвајања из буџета од 16 одсто овој установи социјалне заштите од великог је значаја.

– То ће омогућити отварање нових геронтолошких клубова у Мишићеву, Љутову, Таванкуту и Чантавиру, свугде где постоји интересовање треба да отворимо геронтолошки клуб, јер је наш концепт такав да свако треба да има исти ниво услуге социјалне заштите где год да живи, у граду или у приградском насељу – казао је Иванишевић.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, рекао је да је импресиониран радовима и поздравио све кориснице Геронтолошког центра које су учествовале у изради експоната, наглашавајући дивљење њиховој крeативности и уметности.

Отварајући изложбу „Плес са бојама“, заменица градоначелника Тимеа Хорват је, у име градоначелника Суботице Богдана Лабана и у своје име, изразила захвалност уметницама на великом труду да, како је навела, на свој начин дочарају дела највећих имена светске ликовне уметности.

– Имамо одличну сарадњу са Геронтолошким центром, обезбеђујемо део новца из буџета за потребе ове установе и задовољство је видети  како су наши најстарији суграђани у могућности да слободно време испуне на овако инспиративан и креативан начин, стварајући на задовољство свих нас, уникатна дела – истакла је Тимеа Хорват.

 11805_2.jpg