Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисани спортски терени на Палићу

30.04.2018.

Градоначелник Суботица Богдан Лабан данас је са својим сарадницима обишао реконструисане спортске терене у оквиру Спортско-рекреативног центра „Јанко Пејановић“ на Палићу и симболичним уручењем кључева ограђеног спортског комплекса директору ДОО „Парк Палић“, Небојши Дарабошу, предао терене на управљање овом предузећу. После 17 година реновирани рукометни, кошаркашки и два одбојкашка терена поново су доступни свим грађанима, спортистима и рекреативцима.

11816_1.jpg

Уз подсећање да је 7. марта ове године, приликом пуштања у рад новог система за климатизацију у Хали спортова, најавио да ће се предузети све што је неопходно да се спортски терени на Палићу у потпуности реновирају до првомајских празника, градоначелник Лабан је истакао да је то обећање испуњено и да је за реализацију ове инвестиције из градског буџета опредељено 10 милиона динара.

– У сарадњи са друштвено одговорном компанијом НИС обезбеђена су и додатна средства у висини од три милиона динара, намењена за постављање тартан подлоге на ове спортске терене. Теренима ће управљати ДОО ’Парк Палић’ и бесплатно ће моћи да их користе сви наши суграђани. Захваљујем се Јавном предузећу за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, ЈКП ’Чистоћа и зеленило’ и свима који су допринели да, након скоро две деценије, ове терене вратимо у функцију и да данас овако лепо изгледају – нагласио је Богдан Лабан.

И у наредном периоду, додао је, суботичка локална самоуправа ће наставити интензивне радове на изградњи нове спортске инфраструктуре.

– Министарство омладине и спорта расписало је тендер за изградњу нове атлетске стазе на нашем Градском стадиону. Према информацијама из тог министарства, током јула можемо да очекујемо почетак радова на изградњи атлетске стазе – рекао је градоначелник Лабан.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић, навео је, између осталог, да је то предузеће извело све радове на спортским теренима, да је уграђено 1.700 квадратних метара асфалта, 280 метара ограде типа ’палисада’ и да су започети радови на околним тротоарима који ће ове терене повезати са обалом Палићког језера. Реконструисане су, казао је, и трибине, а сви терени су осветљени са 20 нових светиљки постављених на десет нових стубова.

11816_2.jpg