Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за играче, стручни штаб и руководство ФК Спартак Ждрепчева крв

15.05.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и члан Градског већа задужен за област спорта и омладине, Немања Симовић, примили су данас, у Градској кући, првотимце, стручни штаб и руководство Фудбалског клуба Спартак Ждрепчева крв који је, после осам година, поново на корак до изласка на међународну сцену и пласмана у Лигу Европе.

 11844_1.jpg

Уз честитке на оствареним резултатима, градоначелник Лабан је рекао да се Град Суботица поноси успесима суботичких спортиста, да су ове године излазак на међународну сцену већ изборили Мушки одбојкашки клуб Спартак, фудбалерке и рвачи Спартака и да је суботичка локална самоуправа у протекле две године покушала да издвајањем из буџета омогући максимално улагање у спортску инфраструктуру.

– Заједно са руководством ФК Спартак, за непуних пет месеци, из скоро безизлазне ситуације успели смо да поставимо рефлекторе захваљујући којима смо вратили Спартак на Градски стадион. Играчи су нам се одужили на најлепши могући начин и на томе им се захваљујем. Такође, после више од 40 година успели смо да климатизујемо Халу спортова у којој сада коначно могу да се одржавају велика европска и светска такмичења. Обновили смо бројне спортске терене у Суботици, на Палићу, као и терене у школама и у Првомајској улици. За годину и по дана, у спортску инфраструктуру уложено је скоро два милиона евра. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду да наставимо тако и да ће фудбалски клуб Спартак добити још боље услове за рад, односно да ћемо кренути у озбиљније фазно реновирање Градског стадиона – нагласио је Богдан Лабан.

Председник ФК Спартак Ждрепчева крв, Драган Симовић, захвалио  се градоначелнику Лабану и Немањи Симовићу на пријему и изузетној сарадњи, а фудбалерима играчима на успешној сезони и резултатима које су постигли.

– Цела година иза нас била је веома успешна. Овај тим и стручни штаб остварили су велики успех о коме ће се причати и који ће се памтити. Спартак је увек био симбол овог града, а Суботица је тежила да буде град спортова. У том духу ће и да настави, не само фудбалски клуб него цела спортска. Сведоци смо да је стадион сваког дана лепши. Техничко одржавање није ни јефтино ни лако, да не причамо о постављању рефлектора и другим стварима које су у ходу решаване. Имали смо један конструктивни састанак на коме смо се договорили да се заједничким снагама, уз помоћ локалне самоуправе, покрајине и државе изборимо, да се стадион у Суботици у наредних неколико година среди и да се на њему једног дана могу играти европске утакмице – истакао је Драган Симовић.

Градски стадион, додао је, не треба само фудбалском клубу, већ целом граду.

– Надам се да ћемо у наредном периоду успети да завршимо и тај посао. Знамо да град  има обавезе, проблеме и да је буџет оптерећен неким другим издавањима, али заиста смо на добром путу и сарадња са градом је из дана у дан све боља. Надам са да ће тако и да остане – казао је председник Спартака.

Немања Симовић је рекао да ФК Спартак ове године исписује још једну лепу спортску разгледницу града Суботице, а да се локална самоуправа труди да се побољшају услови на Градском стадиону.

– Из дана у дан максимално се залажемо да Градски стадион поприми што је могуће лепши изглед како би дошли у ситуацију да угостимо велике и престижне европске клубове. Након постављања рефлектора,  током предстојећег лета завршиће се, на велико задовољство љубитеља атлетике и рекреативаца, радови на изградњи атлетске стазе. Следи уређење травнате подлоге на Градском стадиону, као и санација трибина. Од ФСС ћемо добити нови семафор који ће до краја године бити постављен, а постојећи ће се преместити на терен са вештачком подлогом који користе млађе узрасне категорије Спартака. Жеља свих нас је да се обезбеде добри услови да наши фудбалери наставе са успесима  и да и у наредном периоду Суботицу представљају на овако леп и достојанствен начин – истакао је Немања Симовић.

Након обраћања градоначелника Богдана Лабана, председника Спартака Драгана Симовића и члана Градског већа Немање Симовића, уследила је размена поклона. Први човек Спартака уручио је градоначелнику дрес са бројем 024, што симболизује позивни број града Суботице.

11844_2.jpg