Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 15. седница Скупштине града

16.05.2018.

На 15. седници Скупштине града, одржаној у Великој већници Градске куће усвојено је, већином гласова, свих 17 тачака дневног реда. Усвојене су, између осталог, Одлука о доношењу Плана детаљне регулације за другу деоницу канала „Ором-Чик-Криваја“, подсистема за наводњавање „Тиса- Палић“ на територији града Суботице, Одлука о доношењу регионалног плана управљања отпадом за град Суботицу и општине  Бачка Топола, Мали Иђош, Сента, Чока, Кањижа и Нови Кнежевац за период од 2018. до 2028. године и одлука да се за директора установе културе Арт биоскоп „Александар Лифка”, на мандатни период од четири године, именује досадашњи в. д. директора Гордана Губеринић.

11847_1.jpg 

Признање „Др Ференц Бодрогвари“ ове године биће додељено Соњи Берти, наставници тамбуре, Јаношу Бренеру, професору мађарског језика и књижевности и Мирославу Идићу, наставнику хармонике.

На данашњој седници Скупштине града одборници су, такође, дали сагласност на програм пословања Фондације менталне хигијене „Еxpecto“ са финансијским показатељима за 2018. годину. Усвојен је и извештај о раду Градског правобранилаштва и заштитника грађана, а именовани су и чланови Савета Међународног филмског фестивала.