Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из спорта

Горан Маринковић једногласно изабран за генералног секретара Спортског савеза Србије

20.05.2018.

Досадашњи вршилац дужности генералног секретара Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, на предлог председника Савеза Давора Штефанека, једногласно је изабран за генералног секретара Спортског савеза Србије од стране 169 делагата, колико их је било присутно. Он је после пет месеци рада на месту в.д. генералног секретара направио видне резултате у Спортском савезу Србије и тиме само потврдио одлуку председника Давора Штефанека да управо он води Спортски савез Србије на овој функцији.

11856_1.jpg 

- Ово је велика част за мене да као генерални секретар представљам  Спортски савез Србије. Хтео бих да се захвалим председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку што је моје име и презиме ставио као предлог а наравно и вама чланицама односно представницима скупштине Спортског савеза Србије што сте тај предлог прихватили. Као што сам и рекао велика част али наравно обавеза да испунимо зацртане циљеве и задатке које је наш председник зацртао приликом свог именовања у децембру – изјавио је Маринковић.

У претходном периоду смо, навео је, и председник, и сарадници из Савеза обишли много градова и општина, упознали многе од вас, сусретали се са добрим стварима, као и са проблемима, али сматрам да смо заједничким деловањем и наравно разумевањем људи из локалних самоуправа успевали да отклањамо проблеме,

-Сматрам да је то  кључ стварања јаког темеља спорта који ће у неком будуцем периоду донети јос боље резултате. Спортски савез Србије. као највећа спортска организацију на Балкану ће увек бити ту за своје чланице и тим у ком се и ја налазим сада, ће увек бити спреман да сагледа проблеме са којима се наше чланице сусрећу и наравно да ћемо увек бити ту да то сагледамо и на терену. Хвала још једном на избору – истакао је новоизабрани генерални секретар Спортског савеза Србије, Горан Маринковић.

11856_2.jpg