Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за фудбалерке, руководство и стручни штаб ЖФК Спартак

29.05.2018.

Фудбалерке Спартака су ове године, осми пут за редом а девети пут у историји клуба, постале шампионке државе. Поводом овог великог успеха првотимке, стручни штаб и руководство ЖФК Спартак, данас је, у Плавој сали Градске куће, примио члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Немања Симовић.

11877_1.jpg 

Уз честитке на постигнутим резултатима, Симовић је истакао да су фудбалерке Спартака понос нашег града и део једне велике спортске породице.

– Поносан сам на све клубове који су ове године остварили престижне резултате у разним ранговима такмичења. Поред рвача, одбојкаша и фудбалера, и фудбалерке Спартака избориле су пласман на међународну спортску сцену.  Градоначелник Богдан Лабан воли и подржава суботички спорт и буџет за спорт се из године у годину повећава. Оно што треба да знате јесте да нас ваши добри резултати подстичу да  интезивно радимо на стварању нове спортске инфраструктуре – истакао је Симовић.

Он је навео да ће 17. јуна бити познат извођач радова за изградњу нове атлетске стазе на Градском стадиону и да ће већ током јула и августа почети радови на њеном постављању.

– Радови обухватају изградњу велике атлетске стазе, уређење околних стаза и део иза голова. Све ће бити реновирано, постављена нова тартан подлога, а уз постојеће рефлекторе стадион ће споља много лепше изгледати. За нову атлетску стазу, реновирање свлачионица ЖФК Спартак и Атлетског клуба Спартак и свих тоалета на Градском стадиону, Министарство за омладину и спорт Републике Србије обезбедило је 57 милиона динара – нагласио је Немања Симовић

Према његовим речима, ребалансом буџета града Суботице који је планиран за другу половину јуна, предвиђено је да се издвоји 10 милиона динара како би се, заједно са Покрајинском владом која би требало да обезбеди исто толико средстава, комплетно заменила трава на Градском стадиону.

Председник ЖФК Спартак, Зоран Арсић, захвалио се на подршци коју суботичка локална самоуправа пружа овом спортском колективу. Истакао је да му је готово подједнако важан историјски успех ЖФК и ФК Спартак, јер су оба клуба ове године изборила пласман на европску фудбалску сцену, и враћање угледа и достојанства Женском фудбалском клубу Спартак које је, како је навео, не тако давно било доведено у питање.

– Ми и смо и раније долазили у Градску кућу, али никад као данас тај пријем за нас није имао тако велики значај. Иако су наше првотимке већ одавно, укључујући и ову годину,  најбоље што Србија има у женском фудбалу, врата Градске куће су, нажалост, неко време за наш колектив била затворена. Важност и тежина данашњег пријема огледа се у томе што се ЖФК Спартак вратио на начин који је мало ко очекивао, са поверењем које, верујем, никада више неће бити пољуљано. Не тако давно доведен је у питање углед и достојанство нашег клуба захваљујући појединцима у овом граду којима су наши успеси сметали – подвукао је Зоран Арсић.

11877_2.jpg