Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Уручени сертификати о стручној оспособљености

15.06.2018.

Доделом сертификата о стручној оспособљености обележен је успешaн завршетак теоријско-практичних обука полазника код познатог послодавца у оквиру пројекта „Подстицање и зaпошљавање младих“ који реализује Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у сарадњи са Установом за образовање одраслих и остало образовање „Академија Едукатива“, из Београда, и градом Суботицом. Путем стручне обуке оспособљено је и сертификовано 160 младих особа за различити дијапазон занимања која су идентификована као дефицитарна на локалном тржишту рада.

11934_1.jpg 

Свечани скуп поводом доделе сертификата данас је, у Новој општини, отворио градоначелник Суботице Богдан Лабан који је рекао да пројекат „Подстицања запошљавaња младих“ има за циљ да пружи подршку младима између 15 и 35 година да се боље позиционирају на тржишту рада и да препознају, креирају и искористе могућности за запошљавање и самозапошљавање.

– Пројекат се реализује под покрoвитељством немачког Министарства за економску сарадњу и развој. Кроз заједничко деловање свих партнера покренута је иницијатива за запошљавање младих, која је допринела развијању локалног дијалога различитих кључних актера кроз побољшану координaцију и сарадњу релевантних институција у јавном, привредном и цивилном сектору – истакао је градоначелник Лабан.

11934_2.jpg

Он је нагласио да су унапређене и иновиране постојеће и креиране нове мере политике запошљавања, засниване на потребама младих, да су спроведене активности и остварени резултати пројекта допринели подстицању запошљавања младих и проактивном укључивању у локалну заједницу и да жели да полазници у што краћем року добију уговор о раду код суботичких послодаваца.

Присутнима су се обратиле и директорка „Академије Едукатива“, Жаклина Богавац, и сарадница те академије, Верица Гргуровић, из Суботице. Обе су се захвалиле градоначелнику Богдану Лабану што је град Суботица био партнер у реализацији овог пројекта.

11934_3.jpg

Директорка Богавац је оценила да је данашњи догађај најбољи показатељ да је успешна мeђусобна сарадња кључна за примену једног свеобухватног и интегрисаног приступа у подстицању запошљавања и запошљивости младих и да су пројекти овог типа од непроцењивог значаја за младе, њихово економско оснаживање и интеграцију.

11934_4.jpg