Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица добитник награде „Бизнис партнер специјал 2018”

19.06.2018.

Град Суботица добитник је награде „Бизнис партнер специјал 2018”, као једина локална самоуправа у Србији и региону Југоисточне Европе. Награда –  статуа и плакета – градоначелнику Суботице Богдану Лабану уручена је вечерас, на свечаној церемонији доделе „Регионалне награде Бизнис партнер 2018“ под слоганом „У бизнису, као и у животу најважнији је партнер“, у хотелу „Crowne plaza“, у Београду.

11948_1.jpg 

Годишња награда Бизнис партнер, креирана пре двадесет и четири године са циљем да скрене пажњу јавности и промовише компаније и институције које се у свом пословању руководе високим професионалним стандардима, чврстим етичким нормама исказујући добре пословне резултате, израсла је у престижно пословно и јавно признање Региона.

Одлуку да се награда „Бизнис партнер специјал 2018“ додели Граду Суботици, као јединој локалној самоуправи у Србији и региону Југоисточне Европе, Комисија за доделу признања „Бизнис партнер“ донела је на основу предлога пословних партнера и резултата независних истраживања тржишта.

У образложењу Комисије наводи се и да су анализе свих добијених резултата потврдиле да је Град Суботица, водећи рачуна о ширим друштвеним интересима, локалној заједници и еколошким императивима окружења, унапређењем  инфраструктурне опремљености и убрзањем процедура креирао услове за повољнију пословну климу и амбијент атрактиван за потенцијалне инвеститоре. На тај начин Град Суботица, као локална самоуправа, дала је посебан допринос стабилизацији пословне климе у Србији и развоју пословне сарадње у регион.

На свечаној церемонији доделе признања, градоначелник Богдан Лабан захвалио се у име суботичке локалне самоуправе и своје име компанији Mass Media International и Комисији која је, како је навео, препознала пословну изузетност Суботице и ову награду доделила управо нашем граду.  

Ово признање, нагласио је, за нас представља подстрек, али и обавезу да радимо и стварамо још одговорније и боље и на тај начин доприносимо развијању економског и друштвеног просперитета Републике Србије и целог региона.

11948_2.jpg

– Наш град ће и убудуће чинити све да и даље развија посебности по којима је препознатљив, да буде место напретка, солидарности и заједништва, место сусретања високих културних домета и јединствене лепоте. Уверен у нашу способност да одговоримо на изазове који долазе, у непресушни потенцијал који нас сврстава у један од најатрактивнијих градова у земљи, позивам вас да посетите Суботицу, град са којим вреди сарађивати, у који вреди улагати – рекао је градоначелник Лабан.

Непосредно пре почетка свечане доделе награда у салама „Атлантик“ и „Пацифик“ хотела „Crowne plaza“, у сали „Балтик“ овог хотела одржана је прес-конференција на којој су се медијима обратили генерални директор Mass Media International, Миливоје Радовановић, председник Комисије за доделу признања „Бизнис партнер“, емеритус проф. др Илија Ћосић, са Факултета техничких наука у Новом Саду, градоначелник Богдан Лабан и представници „Подравке“, „Телеком Србије“ и загребачког „Привредног вјесника“.

Престижно пословно, стручно и јавно признање „Бизнис партнер“ за 2018. годину добило је укупно 40 пословних субјеката из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске и Аустрије, а у питању је девет врста признања.

На крају свечане церемоније, посебна награда „Бест партнер 2018“ додељена је Procredit banci, која је завредила епитет најбољег партнера на основу тајног гласања овогодишњих лауреата.

11948_3.jpg