Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Додељена признања „др Ференц Бодрогвари“

19.06.2018.

Соњи Берта, наставнику тамбуре, Јаношу Бренеру, професору мађарског језика и књижевности и Мирославу Идићу, наставнику хармонике, због њихових истакнутих дела и запажених остварења у 2017. години, вечерас су у Великој већници Градске куће свечано додељена признања „др Ференц Бодрогвари“. Признања награђенима уручио је председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд.

11951_1.jpg 

Он је подсетио да је свечана додела признања под именом др Ференц Бодрогвари, постала традиција нашега града.

- Човек чије име ово признање носи, био је истакнути филозоф, професор, писац и стваралац који је током свог рада значајно допринео свету културе и уметности, како за интелектуално друштво у Суботици тако и широм Југославије. Као признање за њему својствена дела, први пут му је додељена награда “Шаман” посвећена уметницима – рекао је Бунфорд.

Данашњом доделом признања, нагласио је он, желимо да мотивишемо  добитнике као појединце да са својим трудом, радом, преданошћу и љубављу буду маленкост која ће допринети перспективи народа и човечанства баш како су допринели развоју културе и интелектуалне свести у нашем граду.

 11951_2.jpg

- У модерном и ужурбаном свету у којем живимо, није лак задатак пронаћи мир и хармонију, посветити се скривеном кутку људског духа који тежи остварењу снова и резултата. Надам се да ће вас, младе људе, додела овог признања мотивисати да и даље предано и несебично радите на себи и вашим ученицима, нашим будућим младим надама – додао је Бунфорд.

Диплома и плакета признања „др Ференц Бодрогвари“ додељује се на дан рођења др Ференца Бодрогварија.

11951_3.jpg