Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Значајна улагања у саобраћајну инфраструктуру

13.07.2018.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић, са сарадницима и техничким директором компаније „Војпут“, Вукославом Вукославовићем, обишли су, данас, пет реконструисаних и асфалтираних улица. Према речима Предрага Радивојевића сваке године у склопу одржавања улица асфалтира се између пет и седам километара пута.

11993_1.jpg

- Од почетка године реконструисано је и асфалтирано 15 километара улица. Реконструисана је улица Анке Буторац у МЗ „Макова седмица“. Урађена су два асфалтна слоја дужине 1,5 километара, ширине пет метара где су урађена два асфалтна слоја. Вредност инвестиције је 45, 5 милиона динара, а финансирана је средствима Аутономне покрајине Војводине, односно Управе за капитална улагања Војводине – истакао је Радивојевић.
Он је нагласио да је улагању у саобраћајну инфраструктуру предуслов за развој привреде и бољи живот грађана. На Палићу су пре месец дана асфалт добиле Ријечка и Аустралијска улица у дужини од 850 метара, ширине три метра. Радови вредни три милиона динара финансирани су из буџета Града Суботице.

11993_2.jpg

- У овом делу Палића одржавају се  бројне спортске и културне манифестације и на овом примеру можемо да видимо посвећеност градоначелника Суботице Богдана Лабана улагању у Палић. Ово је само мала најава инвестирања у Палић које нас очекују већ на јесен. Ту првенствено мислим на “KfW” пројекат у оквиру кога ће већ на јесен да почне изградњу  канализационе мреже. Очекује се и изградњa Аква парка - казао је  Радивојевић.
Следећа локација је била обилазак комплетно реконструисане бициклистичке стазе на Сегединском путу.
-Реч је о веома фреквентној бициклистичка стаза између Суботице и Палића. Поред улагања у нове трасе и поправку постојећих  значајна средства уложена су у безбедност бициклиста. Урађена је хоризонтална и вертикална сигнализација, а један смо од првих градова у Србији који је у потпуности применио правилник и приручник ЈП „Путева Србије“  где смо са црвеном бојом обележили сва укрштања бициклистичких стаза са другим саобраћајницама - истакао је Радивојевић.

11993_3.jpg

Након бициклистичких стаза на Сегединском путу следећа локација  била је, такође комплетно реконструисана, Петрињска улица у МЗ „Кертварош“. Радове је извео „Војпут“  од краја марта до краја маја 2018. године.
Обилазак реконструисаних улица завршен је у делу улице Мирка Боговића у  МЗ „Центар III“ која је добила нови изглед.
-Добра комуникације градске са вишим нивоима власти и у улагању у саобраћајнице показала се као кључна, јер је само ове године из Покрајине у Суботицу за ове намене стигло преко сто милиона динара – подвукао је Радивојевић.