Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На Водицама одржани „Дани Николе Тесле“

15.07.2018.

Целодневним културно-уметничким и спортским програмом данас су на Водицама обележени пети „Дани Николе Тесле“, у организацији Удружења Личана „Лика“, из Суботице. У оквиру манифестације приређено је и надметање у бацању камена са рамена, вучи куке, дисциплини скока из места, а најбољи међу њима награђени су медаљама.

 11996_1.jpg

Члан Градског већа задужена за област културе Миросла Бабић поздрављајући присутне у име градоначелника Богдана Лабана и у своје лично име, истакла је велики значај обележавања и слављења лика и дела Николе Тесле.

11996_2.jpg

-Својим дводневним програмом Удружење „Лика“ нас подсећа на стваралаштво једног генија, једне иконе науке, звездобројца, Николу Теслу који је осветлио планету и победио мрак. Град Суботица ће и убудуће подржавати ову значајну манифестацију – рекла је Мирослава Бабић.

Председник Удружења Личана „Лика”, Милош Борјан, захвалио се присутнима, Српској православној цркви, Војсци Србије, иноваторима, КУД-овима и осталим учесницима и изразио очекивање да ће у годинама пред нама ова манифестација трајати више дана.

Овогодишњи „Дани Николе Тесле“ почели су синоћ у Великој већници Градске куће где је представљена фотомонографија „Тесла“ у издању студија „Бечкерек“.