Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Ђула Мештер промотер другог Суботичког полумаратона

01.08.2018.

Ђула Мештер, прослављени одбојкаш званични је промотер другог Суботичког полумаратона, који ће се одржати 2. септембра 2018. године, у оквиру прославе Дана града, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру Градске куће. Помоћник градоначелника за остваривање заједничких интереса и потреба грађана и сарадњу са месним заједницама Жужана Магоши, рекла је да је други Суботички полумаратан добар пример како комбинација спорта и сецесије може да буде успешна и занимљива.

12035_1.jpg

- Поносни смо на сецесијска здања нашег града која ће свим учесницима Суботичког полумаратона пружити и визулени доживљај за памћење – рекла је Жужана Магоши.

Народни посланик, тркач рекреативац и члан Спортског удружења „Хоризонт”, Балинт Пастор, нагласио је да му је изузетна част што је златни одбојкаш Ђула Мештер прихватио да ове године буде промотер Суботичког полумаратона.

12035_2.jpg

– Нисам сигуран да ћемо сваке године успети да као промотера Суботичког полумаратона обезбедимо олимпијског шампиона али ми градимо партнерство на начин да у тиму имамо људе који су били и који јесу идоли у овој нашој средини – нагласио је Пастор.

Он је истакао и да је поносан на организацију прошлогодишњег првог Суботичког полумаратона и да упркос чињеници да у Србији има много уличних трка, полумаратона, маратона, организатори трке у Суботици не гледају ни на кога као на конкуренцију.

12035_3.jpg

- Свака општина, свако  насеље може и треба да има неку уличну трку због рекреативаца и тркача професионалаца. Ми у Суботици желимо да градимо квалитетну трку, јер мислимо да за то постоје све предиспозиције – казао је Пастор.

Ђула Мештер  је рекао да му је као бившем атлетичару велико задовољство да  буде промотер овогодишњег Суботичког полумаратона, да је прошле године трку пратио из публике и да се нада да ће наредне године бити учесник у трци.

- Надам се да ће љубитељи полумаратона доћи у великом броју и да ће, ако не буду у прилици да  се пријаве као учесници, да буду подршка тркачима што ће послати једну лепу слику из нашег града и допринети промоцији спорта – рекао је Мештер.

Отварање ове спортске манифестације почиње у девет часова  трком најмлађих учесника, од једне до десет година, односно тркама на 150, 300, 400 и 500 метара. Главна полумаратонска као и трка на пет километара стартују од 10.30 часова. Стаза је идентична прошлогодишњој, а трка је лимитирана на три сата.

-Новина је да ове године поседујемо сертификат AIMS IAAF A лиценце што конкретно значи да ће рекорди на личном, државном и светском нивоу бити признати, наравно уз верификацију атлетских судија – рекао је Дамир Дулић, члан Спортског удружења „Хоризонт“.

За успешност овогодишње трке побринуће се и око 300 волонтера из Гимназије, Економске и Медицинске школе.

Организатори другог Суботичког полумаратона и ове године су замолили све суграђане да 2. септембра имају разумевања и стрпљења, јер ће улице ширег центра града бити затворене за саобраћај у периоду од 10 до 14 часова.