Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворен 17. „Интеретно“ фестивал

23.08.2018.

Уз богат фолклорни програм у Мађарском културном центру „Непкер” вечерас је свечано отворен 17. „Интеретно” фестивал. Заменик председника Скупштине града Суботице Вељко Војнић је, у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и грађана Суботице, поздравио госте, учеснике и честитао организатору овог традиционалног међународног фестивала плеса.

12056_1.jpg 

- Све честитке организатору фестивала који је суботички трг претворио у Етнополис у коме гости и учесници ове манифестације могу да упознају Суботицу и Суботичане, а и наши грађани имају могућност да се упознају са другим културама и обичајима - рекао је Вељко Војнић.

Он је истакао да Суботица заслужује овакав фестивал, али и да овакви фестивали заслужују Суботицу.

- У овом  граду живи 21 национална заједница и у њему се званично говоре три језика. Пожелео бих свима да уживају у овој магији разноликих култура и обичаја – нагласио је Војнић.

Драган Ђорђевић, председник ЦИОФФ-а Србије - Међународне организације фолклорних фестивала, рекао је да за висок ниво организације фестивала све похвале заслужује домаћин Мађарски културни центар „Непкер“.

- И ове године свет је дошао у Суботицу. Сваке године у време Интеретно фестивала  Суботица отвори своје срце и сви грађани који живе у њој покажу оно што имају, а то је култура и традиција и  имају прилику да упознају културу и традицију свих људи који у данима фестивала дођу у Суботицу – рекао је Ђорђевић.

„Интеретно“ фестивал је један од најбољих фолклорних фестивала у Србији, оценио је, и први који је испунио  све услове чланства у  ЦИОФФ-у.

- Надам се да ће у наредним данима Суботица певати и играти.  Организатор овог фестивала  из године у годину задаје озбиљан задатак свима који раде овакве фестивале – додао је Ђорђевић.

А од 22. до 26 августа, до када траје „Интеретно“ фестивал суботичкој публици своју културу и обичаје представиће песмом и игром ансамбли из Русије Јакутије, Татарстана, Колумбије, Мексика, Панаме, Парагваја, Мађарске и Србије.