Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан споразум о сарадњи Града Суботице и ФТН из Новог Сада

30.08.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и  декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду, проф. др Раде Дорословачки потписали су данас, у Зеленој сали Градске куће, Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Града Суботице и Факултета техничких наука из Новог Сада. Према Споразуму, пословно-техничка сарадња, између осталог, обухвата развој и реализацију заједничких пројеката, заједничке наступе на тржишту, заједничку примену стручних и научних достигнућа, организовање и реализацију заједничког научно-истраживачког рада и промоцију међународне сарадње.

12071_1.jpg 

Градоначелник Лабан је изразио задовољство што суботичка локална самоуправа потписивањем овог споразума наставља сарадњу са високошколским установама из нашег града и наше земље.

– Град Суботица је у јуну 2017. године закључио Протокол о пословној сарадњи са Правним факултетом за привреду и правосуђе из Новог Сада. У Градској кући је, такође, у децембра 2013. године, закључен Протокол о пословној сарадњи између Економског факултета у Суботици и Града Суботице. Циљ потписивања Споразума о пословно-техничкој сарадњи са ФТН из Новог Сада је и да пронађемо начин на који можемо наше студенте који студирају на том факултету да задржимо у Суботици и да они по завршетку студија у свом граду имају радно место – истакао је Богдан Лабан.

Уз подсећање да је ФТН из Новог Сада један од највећих факултета не само у Србији, него и шире, Раде Дорословачки је навео да је на ФТН запослено 1200 научних радника и другог особља и да факултет похађа више од 14.000 студената.

– Ове године,  на прву годину уписано је преко 2400 студената, а само  ИТ сектор похађа 900 студената. Оно што разликује факултет техничких наука од других факултета је сарадња са  другим факултетима и компанијама. Захваљујући таквој сарадњи, више од стотину компанија запослило је око 4.000 инжењера – подвукао је проф. др Раде Дорословачки.