Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Александар Аџић и Нора Тркља победници 2. Суботичког полумаратона

02.09.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан отворио је 2. Суботички полумаратон, организован у оквиру програма прославе Дана града, који је ове године окупио око 1.000 рекреативаца и спортиста из наше земље и иностранства. Део учесника такмичење је завршио после пет километара, док је 21 километар први за један сат, 15 минута и 47 секунди претрчао Александар Аџић, из Београда. У женској конкуренцији, на циљ је прва стигла Нора Тркља из АК Црвене звезде и то за један сат, 27 минута и 30 секунди. За 16 минута и 37 секунди Бела Нађ Гелерт претчао је трку од пет километара.

12078_1.jpg

Обраћајући се присутнима на централном градском тргу, градоначелник Лабан пожелео је свима срећан Дан града 1. септембар и нагласио да је Суботички полумаратон постао значајна манифестација у нашем граду, али и у нашој земљи и у окружењу.

– Ове године имамо скоро дупло више учесника. Свима желим да остваре добре резултате и да најбољи победи – рекао је градоначелних Лабан и тиме други Суботички полумаратон прогласио отвореним.

Учеснике је поздравио и председник Скупштине града Суботица, Тивадар  Бунфорд и том приликом истакао значај Суботичког полумаратона за наш град, као трке кроз историју Суботице. Промотер другог Суботичког полумаратона је олимпијац Ђула Мештер који је, такође, поздравио такмичаре.

Учесник 2. Суботичког полумаратона био је и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић. Трасу дугу 21 километар претрчао је за два часа, 11 минута и 50 секунди.

У оквиру  Суботичког полумаратона организовали су трке за децу узраста до 10. година. Деца у зависности од узраста такмичила су се у тркама од 150 до 400 метара.

Полумаратон је организовао СУ „Хоризонт", а манифестацију је подржао Град Суботица.

12078_2.jpg