Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Поклон за бебу рођену на Дан града

02.09.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан данас је, у породилишту суботичке Опште болнице, посетио бебу рођену на Дан града и мајци дечака Золана, Аготи Коце, честитао принову и уручио јој плакету и поклон ваучер. Золан, тежак 3.660 грама и дугачак 50 центиметара, рођен је 1. септембра, у 8.20 часова.

12079_1.jpg 

- Знамо да је у нашој земљи природни прираштај на незавидном нивоу и сви бисмо, и као друштво и као држава, требало да се што боље организујемо да подржимо стварање и умножавање породица. Град Суботица наставља ову традицију и у будућности ће кроз разне пронаталитетне мере наставити са пружањем подршке породицама – нагласио је градоначелник Лабан.

Начелник Службе за гинекологију и акушерство Опште болнице, прим. др Александар Радуловић, захвалио се суботичкој локалној самоуправи и градоначелнику Богдану Лабану што настављају ову традицију којом град, како је навео, на неки начин, одаје признање мајкама. Према његовим речима, од почетка године, рођено је 968 беба, што је за 52 мање, у односу на исти период прошле године.

– Лепо је да овако почне свака циклусна година Града са што више порођаја. До 1. септембра било је 947 порођаја. У односу на прошлу годину рођено је мање беба, али надамо се да се та тенденција неће наставити уз подршку коју добијамо од Града Суботица, градоначелника Богдана Лабана и државе у циљу унапређења пронаталитетне политике – нагласио је Радуловић, и додао да је у порасту број близаначких трудноћа, претежно из поступка асистиране репродукције - вантелесне оплодње, што је, такође, сегмент обухваћен мерама пронаталитетне политике на свим нивоима.