Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У току радови на изградњи водоводне, канализационе и саобраћајне инфраструктуре

07.09.2018.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват, градски менаџер, Загорка Панић, и чланови Градског већа града Суботице, Акош Ујхељи и Шимон Oстрогонац, обишли су радове на изградњи канализационе мреже у Хиподромској улици и водоводне мреже у улици Исидоре Секулић, као и тек асфалтиран коловоз у Сутјеској улици.

 12090_1.jpg

Уз подсећање да је улагање у квалитетне инфраструктурне пројекте приоритет града Суботице и да је реализација таквих инвестиција покретач развоја привреде у свакој локалној самоуправи, Загорка Панић је навела да укупна вредност инвестиције везане за асфалтирaње коловоза у улици Сутјеска, у дужини од 1.154 метра, и изградњу бициклистичке стазе на Хоргошком путу (1.480 метара) износи нешто више од 48 милиона динара и да је за реализацију тих пројеката Министарство привреде Републике Србије определило 20 милиона динара, а град Суботица 28 милиона динара.

- Укупна вредност инвестиције на изградњи водоводне мреже у Носи, друга фаза, изградњи водоводне мреже у Месној заједници ’Макова седмица’ и постављању канализационе мреже у Хиподромској улици износи око 33 милиона динара. Од тих средстава, 18 милиона динара обезбедио је покрајински Секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а остатак град Суботица – нагласила је Загорка Панић, и додала да извођачи радова свој део посла обављају квалитетно.

Извођач радова на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашем граду је компанија „Вој пут“. Извођач радова на изградњи водоводне мреже у насељу Носа је новосадска фирма „Градитељ“, а на изградњи водоводне мреже на Маковој седмици (седам улица) и канализационе мреже у Хиподромској улици предузеће „Јаворник“, из Суботице.