Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Настављају се радови на изградњи водоводне и саобраћајне инфраструктуре

12.09.2018.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват, градски менаџер, Загорка Панић, и чланови Градског већа града Суботице, Акош Ујхељи и Шимон Острогонац, обишли су данас радове на изградњи водоводне мреже у насељу Носа и бициклистичке стазе на Палићу, односно Хоргошком путу.

 12099_1.jpg

У Носи је при крaју друга фаза радова на постављању водоводних цеви, пречника 125 милиметара, у дужини од 2.494 метра. Очекује се прикључак око 80 нових потрошача. Вредност радова које заједнички финансирају суботичка локална самоуправа и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је око 13,2 милиона динара.

Један од приоритета локалне самоуправе јесте проширење комуналне и саобраћајне инфраструктуре на територији града Суботице, истакла је, обраћајући се медијима, Загорка Панић, и додала да је у току припрема за израду пројектно-техничке документације за тридесетак километара бициклистичких стаза у нашем граду, с тим да ће се наредне године, како је навела, највероватније кренути у изградњу бициклистичких стаза у дужини од осам километара.

–  У току су и радови на изградњи бициклистичке стазе ка Хоргошу, у дужини од 1.480 метара. Стаза је широка нешто више од два метра. Вредност ове инвестиције износи 13,5 милиона, од чега је Град Суботица обезбедио 7,9 милиона динара, а Министарство привреде Републике Србије 5,6 милиона динара – нагласила је Загорка Панић, и додала да је извођач радова компанија 'Војпут' и да се радови изводе по пројектованој динамици.

Тимеа Хорвaт је подвукла да je реализација оваквих пројеката доказ да локална самоуправа води рачуна о развоју целог града, а не само ужег градског језгра.

Према њенима речима, планиран је и наставак изградње бициклистичке стазе од Бачких Винограда до граничног прелаза Ашотхалом, као и изградња бициклистичке стазе дуж Пута Едварда Кардеља до Граничног прелаза Келебија.

12099_2.jpg