Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Одржана манифестација „Изађи ми на теглу“

15.09.2018.

Победнички ајвар пете по реду манифестације „Изађи ми на теглу“, одржане данас на централном градском тргу, јесте ајвар екипе „Јуниори“ из Суботице која је освојила главну награду – шпорет  „смедеревац“. Друго место заузела је  екипа „Љутово“, а треће екипа „Тврд орах“, из Месне заједнице „Макова седмица“.

 12108_1.jpg

Манифестације „Изађи ми на теглу“  одржана је у нашем граду трећу годину за редом, а ове године за титулу ајвар мајстора такмичило се 13 екипа. Организатор је за такмичаре припремио штанд опремљен „смедеревцем“ за печење паприка, као и свим потребним стварима за спремање ајвара.

Координаторка пројекта, Љиљана Вукотић, изјавила је, тим поводом, да ће пети караван манифестације „Изађи ми на теглу” у току ове сезоне обићи 30 градова и општина у Србији, а да ће се 13. октобра 2018. године одржати централно такмичење где ће се у кувању ајвара опробати победничке екипе из ове сезоне.

– Очекујемо око 500 такмичарских екипа са 5.000 учесника који ће од августа до октобра испећи око 15.000 килограма паприке – рекла је Љиљана Вукотић.

Досадашњи победници каравана били су такмичари из Лесковца, Ковачице, Беле Паланка и Кањиже.  Прва награда у сваком граду је шпорет на коме је направљен победнички ајвар и та екипа ће представљати свој град у великом финалу где се састају победници из сваког града у борби за титулу најбољег ајвар кувара у земљи. Укупан наградни фонд у 5. сезони манифестације „Изађи ми на теглу“ износи око 2.000.000 динара.

12108_2.jpg