Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Први уговори са локалним самоуправама о заједничком финансирању железничке линије

27.09.2018.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас потписивању уговора између предузећа „Србија воз“ и пет локалних самоуправа у Војводини о суфинансирању железничког превоза на линији Суботица-Кикинда-Суботица. У име Града Суботице уговор је потписао секретар Секретаријата за комуналне послове, енергетику и саобраћај, Радослав Вукелић.

 12141_1.jpg

Државни секретар у Министарству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн рекао је после потписивања у Влади Србије да овај уговор показује да су локалне самоуправе препознале да треба финансијски да помажу не само аутобуски, већ и железнички саобраћај. 

– Планираном реконструкцијом пруге Суботица-Сента можемо очекивати још више путника на овој линији, али ће корист осетити и привреда кад се на обновљеној прузи повећа капацитет пруге за превоз терета – истакао је Керн.

Вршилац дужности генералног директора „Србија воза“ Југослав Јовић казао је да је потписани уговор један од најважнијих који је та компанија као превозник потписала.

– Овај уговор је пут за даље побољшање услуга и пример који би требало да следе и друге локалне самоуправе – рекао је Јовић.

Уговор са „Србија возом“ потписали су, поред Суботице, град Кикинда и општине Чока, Кањижа и Сента.

12141_2.jpg