Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Одржан 2. Вински маратон на Палићу

22.09.2018.

Други по реду Вински маратон одржан је данас, на Палићу. У полумаратонској Винској трци и Трци уживања надметало се 700 такмичара из 14 земаља, који су трчали кроз винограде и освежавали се вином најбољих палићких винарија. Апсолутна победница Винске трке је Вида Медић из Београда, док је у мушкој категорији победник Миланко Пушичић, такође из Београда.

12146_1.jpg 

Маратон је ове године привукао такмичаре из Лас Вегаса, Сијетла, Бразила, Казахстана, Русије и Велике Британије, од којих су многи по први пут дошли у Србију, а сви учесници су се уверили да је Вински маратон најзабавнија винско-спортска манифестација у региону.

Посебна драж Винског маратона су костимирани тркачи, тако да је трочлани жири имао тежак задатак да од пуно креативних и занимљивих костима одабере онај најбољи.

Након истрчаних километара, сви посетиоци и тркачи наставили су са дегустацијом вина и локалних гастрономских специјалитета, а за одличну забаву био је задужен суботички бенд „Перпетуум мобиле“.

Познати сомелијери су одржали винске радионице, а у парку су организована такмичења у котрљању винских буради и у трци с пуним чашама вина, која су испраћена са пуно навијања и смеха.

Вински маратон је јединствена манифестација која на забаван начин спаја спорт, вино, гастрономију, музику и доноси уживање за сва чула, о чему сведоче фотографије, које су и најбољи позив за следећу годину.