Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Нови паркинг-простор у Привредној зони „Мали Бајмок“

03.10.2018.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић, секретар Секретаријата за инвестиције и развој Весна Зрнић и директор Слободне зоне Суботица Бранислава Стојковић Марчетић, обишли су данас новоизграђени паркинг-простор у Привредној зони „Мали Бајмок“. Изграђена су 44 паркинг места, а за реализацију ове инвестиције вредне четири милиона динара средства су обезбеђена из буџета града Суботице.

12155_1.jpg 

Предраг Радивојевић је, обраћајући се медијима, истакао да је изградњом нових паркинг места у улици 13. Нова, у Привредној зони „Мали Бајмок“, град Суботица обезбедио да радници могу да паркирају своја возила на новоизграђени паркинг-простор тако да не угрожавају саобраћајни проток возила, као и своју безбедност, како је до сада то било.

- Град Суботица закључио је уговор са извођачем радова, предузећем ’Terax нискоградња’ д.о.о., вредност уговора је четири милиона динара, са ПДВ-ом, и изграђена су 44 паркинг места. Радови су започети 10. јула, а окончани у уговореном року од 30 дана, 10. августа 2018. године. Постојала је оправдана потреба за изградњом овог паркинг-простора, да и на тај начин повећамо безбедност и радника, и саобраћајних токова у оквиру Привредне зоне ’Мали Бајмок’. Град Суботица ће и даље наставити да интензивно улаже у изградњу саобраћајне инфраструктуре, у складу са буџетом града, с тим да су нам потребна средства и од АП Војводине, и од Републике Србије – нагласио је Радивојевић.

Бранислава Стојковић Марчетић је изјавила да је реализација ове инвестиције веома битна за Слободну зону Суботица, да то само по себи говори да је запослено више људи него што је планирано у почетку и да се са ова 44 новоизграђена паркинг места решава проблем паркирања у међусменама, када, како је навела, долази до највећег ’загушења’ у саобраћају.

12155_2.jpg