Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Изграђена нова пумпна станица у ЈП „Суботица-транс“

03.10.2018.

Градоначелник Суботице, Богдан Лабан, и директор Јавног предузеће за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс", Александар Алексић, обишли су данас, у седишту ЈП „Суботица-транс“,  Сегедински пут број 84, новоизграђену пумпну станицу за снабдевање возила дизел горивом. Инвестиција је вредна 30 милиона динара и у целости је финансирана од стране ЈП „Суботица-транс“.

12156_1.jpg 

После више од четири деценије обновљена је пумпна станица у седишту ЈП „Суботица-транс“, изјавио је, обраћајући се медијима, градоначелник Лабан, и додао да је новоизграђена пумпна станица дупло већег капацитета од старе, да је изграђена комплетно нова пратећа инфраструктура и да је точење горива аутоматизовано.

12156_2.jpg

– Вредност инвестиције је око 30 милиона динара и све је инвестирано из средстава ЈП ’Суботица-транс’. Управо због тога хтео бих да похвалим менаџмент и директора овог јавног предузећа, јер је последњих неколико година направљен велики помак у пословању. Предузеће  овог типа, коме је поверен градски и приградски превоз, до сада није било у могућности да само финансира и улаже у своје објекте и унапређење пословања, а самим тим и у побољшање услуга према грађанима. У последње две године купљено је 16 аутобуса и наставићемо тим темпом. То раније није био случај, возни парк овог предузећа који чине 92 аутобуса је застарео. У жељи да се наши грађани возе безбедно и да тај превоз буде на завидном нивоу, надам се да ћемо у будућности, кроз помоћ јавном предузећу и суфинансирање од стране града, успети да обновимо комплетан возни парк ЈП ’Суботица-транс’ – нагласио је Богдан Лабан.

Уз подсећање да је стара, срушена пумпна станица била изграђена још 1972. године, Александар Алексић је навео да нова пумпна станица испуњава безбедносне и еколошке захтеве и да је то једна од највећих инвестиција ’Суботица-транса’ у последње четири године.

– Због великог дуга и лоше сарадње са тадашњом локалном самоуправом, током 2014. и 2015. године нисмо успели, иако смо испуњавали обавезе из уговора који смо потписали са Градом, да из сопствених средстава улажемо у овакве капиталне инвестиције. Почетком 2016. године Град нам је био дужан више од 60 милиона динара. Средином 2016. године  суботичка локална самоуправа почела je редовно да измирује своје обавезе, па чак и да враћа дугове из 2014. и 2015. године. А то је значило да можемо да улажемо у инвестиције значајне за рад и развој нашег предузећа. Током протекле две године обновили смо кров изнад ’Ремонта’ и Управне зграде, површине око 2.000 квадратних метара. Прошле године купили смо три нова аутобуса, а ове године, уз помоћ локалне самоуправе, намеравамо да купимо још по један градски и приградски аутобус – казао је Алексић.

12156_3.jpg

Упитани да ли је истина да је, како су то наводили неки медији, и у ЈП „Суботица-транс“ присутан одлив возача, градоначелник Лабан је рекао да је у Европи велика потражња за возачима, да је тачно да и у нашој земљи, али и у региону, постоји проблем са њиховим запошљавањем, да тај одлив возача покушава да се превазиђе и да верује да ће, после свих економских мера које предузима Влада Србије, доћи до повећања плата већ ове године, као и у неком наредном периоду.

ЈП „Суботица-транс“ има возни парк од 92 аутобуса, на годишњем нивоу прелази 5,5 милиона километара и превози 6,5 милиона путника. Годишња потрошња горива износи 1.800.000 литара. У предузећу су тренутно запослена 142 возача и тренутно недостаје свега њих неколико.