Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Манифестације

Рекордан број учесника у „Ноћи истраживача“

29.09.2018.

Овогодишња „Ноћ истраживача“ окупила је рекордан број учесника у Суботици. Ова манифестација, одржана под мотом „Истражуј кроз ноћ, у знању је моћ“, окупила је 180 учесника из основних и средњих школа, као и високообразовних установа.

12164_1.jpg 

Чланица Градског већа задужена за област образовања, Наташа Алексић, изразила је задовољство што су се ове године манифестацији прикључиле  културне установе.

- Културе је било пре нас, а биће је и после нас. Од изузетног значаја је да се деца упознају са нашом традицијом, размене сопствена искуства и прошире своје знање, како из науке тако и из културе, и развију позитиван однос према ове две области – истакла је Наташа Алексић.

Европска „Ноћ истраживача“ први пут је повезала науку и културу. Била је то прилика да се присутни упознају са радом Градског музеја, чија су врата била „отворена“ у току трајања манифестације, као и да погледају неколико традиционалних народних ношњи, које су представили чланови ОКУД „Младост“.

Координатор „Ноћи истраживача“ у Суботици др Златко Човић објашњава да су организатори у почетку имали недоумицу како да повежу културу и науку, а да су онда увидели да је у питању интердисциплинарни приступ.

- Мислим да су урадили заиста одличан посао и да су на прави начин показали нашој заједници да се са науком увек можемо бавити, што и јесте циљ ове манифестације - нагласио је др Човић.

Европска Ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма „ХОРИЗОН 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска-Кири.

Сва научна дешавања ове године реализована су кроз три пројекта у следећим градовима: Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Уб, Ужице, Свилајнац, Ћуприја, Јагодина, Смедерево, Рановац, Чачак, Лесковац, Нови Пазар, Књажевац, Деспотовац, Крушевац, Трстеник, Неготин, Суботица, Зрењанин, Инђија, Кикинда, Шабац, Бечеј, Зајечар. 

ИЗБОРИ ЗА  ЧЛАНОВЕ САВЕТА  МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Фестивал европског филма «Палић»   (20.07.2019.-26.07.2019.)