Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Завршена још једна деоница гасоводне мреже

11.10.2018.

Новоизграђени део  дистрибутивне гасне мреже од „Пионира“ до Нове општине дуж улица Лошињска, Сенћански пут и Трг Лазара Нешића у укупној дужини од 1.420 метара данас је пуштен у рад. Вредност ове инвестиције је око девет милиона динара.

 12173_1.jpg

Заменица градоначелника Суботице Тимеа Хорват истакла је да је ово још један пример добре сарадње између руководства града и јавних комуналних предузећа, јер на овом потезу постоји интересовање потрошача за прикључак на гaсоводну мрежу.

- На овај гасовод, који је део дистрибутивне гасне мреже Суботица моћи ће се прикључити око 10 великих пословних потрошача и око 30 стамбених потрошача – рекла је Тимеа Хорват.

ЈКП „Суботицагас“, ће наставити са инвестирањем у гасоводну мрежу. У плану је продужетак  изградње дистрибутивне гасне мреже Корзо и околних улица, Бранислава Нушића, Иве Војиновића, Цара Душана, Браће Радића (обострано) и Максима Горког. Укупно планирана дужина гасовода је око 860 метара док ће вредност инвестиције износити око шест милиона динара (без ПДВ).

- Планом пословања за 2018. годину, поред већих инвестиција предвидели смо и израду 150 бесплатних прикључака на дистрибутивну гасну мрежу за стамбене потрошаче и десет за мале пословне потрошаче – каже Илдико Зеди, директорица ЈКП „Суботица гас“.

У 2018. години укупно је изведено 222 прикључка на дистрибутивну гасну мрежу.