Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Одржана трибина „Војводино, деца ти се рађала“

09.11.2018.

Удружење „Корак сигурности“ организовало је данас, у Плавој сали Градске куће, трибину посвећену мерама пронаталитетне политике у нашем граду, али и у целој Војводини, под називом „Војводино, деца ти се рађала”.

12216_1.jpg 

Говорећи о мерама демографске и популационе политике, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, истакао је да је само у овој години издвојено 727 милиона динара, што ће бити тренд и у наредној.

– Поред старих мера, а то су субвенција за треће дете и вантелесну оплодњу, Покрајина уводи и нове – конкурс за унапређење стамбеног питања породицама у којима се роди треће и четврто дете, а од 1. јануара 2019. године и помоћ незапосленим мајкама – најавио је Вулетић.

Секретар Секретаријата за друштвене делатности Градске управе града Суботице, Jасмина Стевановић, истакла је да суботичка локална самоуправа у значајној мери доприноси мерама  демографске и популационе политике Владе Србије и Покрајинске владе.

У градском буџету издвојено је 1,8 одсто више за област социјалне заштите и мере социјалне политике, што је и обавеза, будући да је Суботица један од ретких градова са позитивним природним прираштајем. Спремни смо увек да идемо корак напред и унапредимо ниво услуга на територији града које су у склопу мера популационе политике – нагласила је Јасмина Стевановић.

Пројекат „Војводино, деца ти се рађала“ подржан је на покрајинском нивоу, док је пројекат „Суботицо, деца ти се рађала“ подржала локална самоуправа.