Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисан објекат МЗ „Макова седмица“

14.11.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и члан Градског већа, Немања Симовић, обишли су данас реновирани објекат Месне заједнице „Макова седмица“, у чију је санацију и адаптацију током 2017. и 2018. године из градског буџета издвојено више од осам милиона динара.

 12225_1.jpg

Обраћајући се медијима након обиласка објекта, градоначелник Лабан је рекао да, поред капиталних инвестиција, улагања у саобраћајну, водоводну, канализациону и спортску инфраструктуру, здравствене и образовне установе, суботичка локална самоуправа води рачуна и о приградским месним заједницама.

– У комплетну реконструкцију овог објекта град Суботица је, из буџета, у 2017. години издвојио 3,7 милиона динара, а у 2018. години 4,4 милиона динара. Ово је прилика да се истакне да је руководство ове месне заједнице агилно и ефикасно и да је реализација овог пројекта резултат нашег заједничког рада. Ове године, у улици Анке Буторац, која припада Месној заједници ’Макова седмица’ изграђен је коловоз  у дужини 1.500 метара, ширине пет метара. Извођач радова била је компанија ’Војпут’, а средства у висини од 45,5 милиона динара обезбедила је Управа за капитална улагања АП Војводине – нагласио је Богдан Лабан.

12225_2.jpg 

Овакви и слични пројекти изводе се и у другим суботичким месним заједницама, рекао је градоначелник, и додао да су неки од тих пројеката завршени, а неки у фази реализације.

 – Наш циљ је равномеран развој града Суботице. И у наредном периоду водићемо рачуна да се, као и до сада, не улаже само у центар града и градске месне заједница него да се средства издвајају и за развој приградских месних заједница, односно насеља – поручио је градоначелник Лабан.

Уз изражавање захвалности локалној самоуправи на средствима издвојеним за реконструкцију зграде месне заједнице, председник Скупштине МЗ „Макова седмица“, Мирсад Налић, изјавио је да је на овом објекту прошле године рађено унутрашње и спољашње малтерисање зидова, да је израђена цементна кошуљица, уграђена нова унутрашња и спољашња врата, да су спуштени плафони, урађена термоизолација фасаде и тавана и постављена лед расвета, а да је ове године дограђен санитарни чвор, уређена фасада и бетонирана тераса.

12225_3.jpg 

– Трудимо се да се ова наша месна заједница што више развија и модернизује. Поред асфалтирања улице Анке Буторац, у улици Ане Франк урађена је цементна стабилизација, постављен је и туцаник на пут који нас повезује са Месном заједницом ’Велики Радановац’, а радило се и на чишћењу канала за одвод атмосферских вода. Око 70 одсто путева у нашој месној заједници посуто је туцаником, урађено је доста и на изградњи водоводне мреже, више од 90 одсто територије ’покривено’ је телекомуникацијама, а у наредном периоду трудићемо се да што више радимо на ширењу канализационе мреже – казао је Налић, и подвукао да је ово први пут да је Месну заједницу „Макова седмица“ посетио градоначелник, а да то није било у време предизборне кампање.