Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Признање за пројекат из области културног наслеђа

14.11.2018.

На шестој Националној конференцији о прекограничној сарадњи, одржаној у Београду, као један од најбољих пројеката у области културног наслеђа награђен је пројекат „Art Nouveau“ - одржива заштита и промоција Art Nouveau баштине у Дунавској регији који град Суботица у сарадњи са 11 партнера из седам земаља спроводи у оквиру Интеррег Дунавског транснационалног програма. Призање је у име града Суботице примила Загорка Панић, менаџер града.

12226_1.jpg

 

Основи циљ Националне конференције о прекограничној сарадњи, коју је организовало Министарство за европске интеграције, Национално тело у програмима прекограничне и транснационалне сарадње у којима учествује Република Србија, јесте представљање резултата програма прекограничне и транснационалне сарадње који се спроводе у Републици Србији и у околним земљама, као и могућности за будућу сарадњу у оквиру нове финансијске перспективе Европске уније.

На скупу су учестовавали Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије; Штефен Худолин, шеф II сектора операција Делегације Европске уније у Србији, представница Европске комисије, Симона Похлова, представници дипломатског кора, локалних самоуправа и други субјекти на прекограничним програмима.

Имајући у виду да је 2018. година проглашена годином европске културне баштине, циљ је да се укаже на значај и вредновање европске културе, али и да се подстакну грађани да откривају и уче о том наслеђу.

 12226_2.jpg