Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Зимска служба спремна за предстојећу зиму

20.11.2018.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Предраг Радивојевић, и секретар Секретаријатa за комуналне послове, енергетику и саобраћај Радослав Вукелић извршили су данас смотру Зимске службе у Јавном предузећу „Палић-Лудаш”, на Палићу, и смотру Зимске службе предузећа „Еxтра-auto transport”, из Врбаса, у кругу ЈП „Суботица-транс“, на Сегединском путу, у Суботици. За чишћење градских и приградских путева и улица, као и Парка природе Палић, обезбеђено је довољно механизације, људства и других ресурса за зиму – довољно ризле и соли.

12235_1.jpg 

Обраћајући се медијима након смотре зимских служби Предраг Радивојевић је изјавио да се Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање прилагодило новом Закону о путевима и новини по којој Зимска служба, уместо од 15. новембра до 15. марта, траје од 1. новембра до 1. априла, да је предузеће донело програм рада Зимске службе за 2018/2019. годину и да укупно управља са 237 километра локалних путева и улица: 110 километара градских и 127 километара приградских саобраћајница.

– Након спроведене јавне набавке за зимско одржавање саобраћајница, посао је поверен конзорцијуму фирми који предводи 'Еxтра-auto transport', из Врбаса. Данас смо видели механизацију којом тај конзорцијум располаже и ја верујем да ћемо имати још једну успешну Зимску службу. Као и до сада, у заштићеном подручју Парка природе Палић, чишћење улица, пешачких, бициклистичких стаза и тргова обавља ЈП ’Палић–Лудаш’ – истакао је Предраг Радивојевић.

Према речима Милутина Перуновића, из предузећа „Extra-auto transport“, за чишћење путева у граду Суботици и приградским насељима током предстојеће зиме обезбеђена је квалитетна механизација и довољно људства, соли и ризле.

– Ручно ће се чистити аутобуска стајалишта, тргови и уске улице и за те потребе предвидели смо око 20 људи, у зависности од потребе. Видели сте и механизацију неопходну за екстремне услове у зимском периоду, попут снегова који могу да паралишу салаше, као и камионе са даскама и посипачима. За одржавање путева ове године планирано је око 1.000 тона соли и око 1.000 тона ризле. Овде сте могли да видите и техничке ствари које су потребне за обележавање трасе пута, радионицу за одржавање и све остало што је неопходно да се овај посао одради квалитетно и на задовољство свих грађана Суботице – нагласио је Перуновић.

12235_2.jpg