Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Донаторски коктел за суботичку Општу болницу

28.11.2018.

У циљу побољшања услова рада Опште болнице Суботица, у Хотелу „Галерија“ организован је донаторски коктел који је окупио суботичкe привредникe, предузетникe и директорe јавних и јавно комуналних предузећа. У жељи да Болница још боље функционише и да се сваком пацијенту омогући што је могуће квалитетније лечење, Фондација „Бачка штифтунг“ је, већ по традицији, путем привредног друштва „Пива“ и компаније „Бама“ и ове године суботичкој Општој болници донирала медицинску опрему, односно рендген, у висини од 30.000 евра.

12258_1.jpg 

Градоначелник Суботице Богдан Лабан изјавио је, тим поводом, да је задовољство  данас бити у друштву свих оних који су се одазвали позиву на овај догађај и тиме показали не само своју хуманост него и  потребу  да сви заједно, свако у својим  могућностима, помогнемо највећој здравственој установи на нивоу Севернобачког управног округа и унапредимо рад суботичке Опште Болнице ка којој гравитира преко 200.000 људи.

– Захваљујем се представницима Фондације 'Бачка штифтунг', као и компанији 'Бама' и привредном друштву 'Пива', што је донирала медицинску опрему, тј. рендген Општој болници Суботица у висини од 20.000 евра и 10.000 евра. Гест добре воље и хуманости много значи за све, па и за запослене у самој болници, јер ће ова донација омогућити бољи рад медицинског особља, али и бољи третман пацијената – нагласио је градоначелник Лабан.

Суботичка болница је, додао је, изузетно значајна  за цео регион и није узалуд одлучено  да је након деценија занемаривања реконструишемо, модернизујемо  и опремимо савременом опремом.

– Унапређење здравственог система је део наше и националне стратегије и сигуран сам да ћемо, корак по корак, успети да остваримо наше циљеве. Наши лекари су добри стручњаци који остварују изузетне резултате и могу много да пруже, иако немају опрему и услове рада као њихове колеге из иностранства. Зато је веома важно да здравствени радници располажу савременом опремом  и у корак прате савремене токове  лечења – истакао је Богдан Лабан.

Уз подсећање да су савремена опрема и  адаптација простора и појединих одељења током протекле две године само неки од показатеља значајне подршке Републичке и Покрајинске Владе, али и Града суботичкој општој Болници, градоначелник Лабан је позвао привреднике да узму учешће у акцији и тако на прави начин покажу друштвену одговорност за средину у којој живимо.

Директор Опште болнице Суботица др Слободан Пушкар захвалио се градоначелнику Богдану Лабану и градској администрацији на подршци у реализацији ове акције, као и директору привредног друштва „Пива“ Валерији Тот, која је, како је навео, велики пријатељ Болнице.

- Ове године, на донаторском коктелу, уз помоћ осталих донатора и главну донацију хотела 'Галерија' добијен је стационарни рендгенски апарат којим смо заменили апарат купљен 1976. године. Његове предности су велике, слика је боља, зрачење је мање и, свакако, убрзава и побољшава дијагностику лечења – казао је Пушкар.

Најавио је комплетну реконструкцију Опште болнице која би, према његовим речима, требало да почне на пролеће наредне године.

- Сведоци смо да је председник Вучић иницирао значајна улагања у здравство које се реализују кроз активности Републичке и Покрајинске владе. Можемо да кажемо да је у последњих годину и по дана набављено више опреме него у претходних десет година – подвукао је Пушкар и захвалио се свим лекарима, техничарима и немедицинском особљу Опште болнице који су се својим преданим радом ухватили у коштац са свим проблемима и искористили нове апарате.

Директор привредног друштва „Пива“, Валериа Тот, захвалила се свима што су дошли да се прикључе њиховој дугогодишњој традицији донирања и за наредну годину најавила донацију од 30.000 евра.

- Донација ће бити и убудуће, као и прилика да нам се још привредника придружи успешној реализацији нових пројеката – рекла је Валериа Тот.

12258_2.jpg