Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Амбасадор Кипра посетио Суботицу

07.12.2018.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састао се данас, у Градској кући, са амбасадором Кипра у Београду Константиносом Елиадесом. Сусрет градоначелника Лабана и амбасадора Елиадеса протекао је у срдачној атмосфери, у разговору у којем је наглашено да су традиционално блиски и пријатељски односи Србије и Кипра добра основа за реализацију конкретних пројеката на нивоу локалних самоуправа.

 12278_1.jpg

Богдан Лабан је током сусрета пожелео добродошлицу амбасадору Елиадесу, изразио захвалност Кипру на континуираној и искреној подршци коју пружа Србији на њеном европском путу и у очувању територијалног интегритета и суверенитета и представио привредне, инвестиционе, туристичке, културне и друге потенцијале Суботице и Палића.

Захваљући се на гостопримству и подршци коју Србија пружа целовитости Кипра, амбасадор Елиадес је истакао да се његова земља, као једна од чланица Европске уније, снажно залаже за поштовање међународног права и да изузетно добру сарадњу двеју пријатељских земаља Кипра и Србије и убудуће треба чувати и унапређивати на свим нивоима.

Саговорници су се сагласили да квалитетна сарадња може да се оствари у области туризма, пољопривреде, културе, образовања и спорта, да је веома важно да се српски и кипарски инвеститори подстакну и охрабре за нова улагања и да обим укупне робне размене Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа са Кипром, која је у периоду јануар-октобар 2018. године износила 55.000 долара, у наредном периоду треба повећати.   

Амбасадор Елиадес је иницирао да се Суботица побратими са једним кипарским градом, што је прихваћено. Градоначелник Лабан је предложио да на пролеће 2019. године већа политичко-привредна делегација са Кипра посети наш град, када би се и договорили сви детаљи и име града који би требало да се побратими са Суботицом.

Сусрету Богдана Лабана и Константиноса Елиадеса, одржаном у Зеленој сали Градске куће, присуствовали су помоћник градоначелника Маријана Цупаћ и члан Градског већа Немања Симовић.

 12278_2.jpg