Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почели радови на изградњи аква парка и спа центра на Палићу

15.12.2018.

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Суботице Богдан Лабан поставили су данас камен темељац за изградњу аква парка и спа центра на Палићу. У реализацију овог пројекта, који зaједнички финансирају Влада Републике Србије, Покрајинска влада и град Суботица, укупно ће бити уложено милијарду и 59 милиона динара, односно око девет милиона евра. Вредност инвестиције у првој фази је 330 милиона динара.  

12294_1.jpg 

Почетак изградње спа центра са аква парком на Палићу представља велики корак ка враћању Палића на туристичку мапу Србије и региона, рекао је, тим поводом, градоначелник Лабан.

Поносан сам, истакао је, што после више деценија застоја у развоју туристичких потенцијала Палића, суботичка локална самоуправа, заједно и уз велику подршку председника Републике, Владе Србије и Покрајинске владе, креће у реализацију још једног веома значајног пројекта који ће умногоме помоћи привреди Суботице и Србије, повећати приходе и допринети повећању броја туриста на Палићу, као и побољшању квалитета живљења свих наших суграђана, јер овакав пројекат не постоји на територији нашег града и шире околине.

12294_2.jpg

– Овај пројекат, који ће се реализовати на простору Мушког  штранда, на површини од 4,4 хектара, осмишљен је тако да се на 28.500 квадратних метара спољашњег простора изгради пет базена, од којих ће најмање један бити са термалном водом, а да се у затвореном објекту, на површини већој од 3.000 квадратних метара, такође изгради пет базена и део са спа садржајима. Цео концепт је осмишљен тако да ће у овом центру моћи да уживају све генерације – нагласио је Богдан Лабан, и додао да је у различите инфраструктурне пројекте на Палићу током последње две године уложено више од 200 милиона динара.

Игор Мировић је навео да је вредност ове инвестиције више од милијарду динара и да верује да ће, када радови буду комплетно завршени, у наредне две године, Палић бити обогаћен садржајима који ће омогућити развој туризма и што већи број туриста у овом делу Војводине.

12294_3.jpg

Уз најаву наставка радова на чишћењу језера и уређењу инфраструктуре, он је истакао да се на овом пројекту поново види да заједнички наступ и сарадња Покрајинске владе, Владе Републике Србије и локалних самоуправа даје конкретне резултате на добробит свих грађана.

– Важно је да заједнички финансирамо велике инвестиције попут ове. Настављамо да радимо и на деоници ‘Ипсилон крака’, на реконструкцији Народног позоришта у Суботици, али и другим пројектима који ће допринети развоју Суботице, Војводине, а самим тим и целе Србије – додао је председник Мировић.

12294_4.jpg

Расим Љајић је, између осталог, казао да је реч о једној од највећих инвестиција у области туризма у нашој земљи, истакавши да очекује да, њеном реализацијом, Палић поново постане једна од најатрактивнијих туристичких дестинација у Србији.

Полагању камена темељца присуствовао је и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

12294_6.jpg