Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Завршена још једна деоница обилазнице око Суботице

17.12.2018.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас, заједно са председником Скупштине АП Војводина Иштваном Пастором и градоначелником Суботице Богданом Лабаном, пуштању у саобраћај деонице „Ипсилон крака“, укупне дужине 12 километара, и том приликом најавила да је Влада Србије у 2019. години определила 1,4 милијарде динара за завршетак ове обилазнице око Суботице.

 12296_1.jpg

– Прошле године завршили смо 6,5 км, ове године 5,5 км и тиме пуштамо у саобраћај 12 км пута. Како смо рекли, тако и радимо. Ова обилазница, која повезује гранични прелаз Келебија и индустријску зону са Коридором 10, важна је како за Суботицу, тако и за Србију. Наш циљ је да стварамо услове за долазак нових компанија и даљи развој целе земље – рекла је Зорана Михајловић.

12296_2.jpg

Она је овом приликом истакла и да следеће године креће реконструкција још једног дела пруге Београд-Будимпешта, на деоници Нови Сад-Суботица-државна граница, рекавши да је у питању пројекат вредан више од 1,1 милијарде долара. 

Иштван Пастор је рекао да је завршетак обилазнице око Суботице сан Суботичана више од две деценије.

12296_3.jpg

– Ово је добра вест за све нас јер се држимо рокова и свега обећаног. Сијасет је рационалних разлога за завршетак 'Ипсилон крака', верујем да ћемо догодине у ово време завршити и преосталих 12 километара – казао је Пастор. 

Богдан Лабан, градоначелник Суботице, истакао је да су после вишедеценијског застоја, у новембру 2016. настављени радови и да ће завршетак Ипсилон крака допринети измештању тешког теретног саобраћаја из центра града.

12296_4.jpg

– Обилазница око Суботице учиниће да се сав теретни саобраћај измести из града, као и из Привредне зоне ‘Мали Бајмок’. Овај пројекат резултат је преданог рада и инсистирања на ефикасности председника Републике, Владе Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. До краја 2019. године завршићемо целу деоницу – нагласио је градоначелник Лабан и додао да су у изградњу 12 километара обилазнице око Суботице уложена средства у висини од 1,1 милијарди динара.