Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржан састанак пројектног тима „Опти бајк“

20.12.2018.

Састанак пројектног тима „Опти бајк“ пројекта који се реализује у оквиру Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија (Interreg-IPA CBC HU-SRB), одржан је данас, у Плавој сали Градске куће. У име суботичке локалне самоуправе присутне је поздравила заменик градоначелника, Тимеа Хорват, а о циљевима и досадашњим резултатима пројекта „Оптимизација саобраћаја у пограничној зони - планирање и изградња бициклистичких стаза" говорили су менаџер пројекта Акош Ујхељи и градоначелници локалних самоуправа из Мађарске, партнера на пројекту, Ашотхалома и Томпе Ласло Тороцкаи и Ласло Вех.

12301_1.jpg 

– Реализацију пројекта 'Опти бајк' почели смо у октобру прошле године. Тренутно смо на пола пута до коначне реализације пројекта који се спроводи путем програма ИПА Интеррег прекограничне сарадње Србија-Мађарска. Данас смо одржали први пројектни састанак са представницима партнерских градова из Мађарске на коме смо сагледали пројекат, оценили да се одвија по планираној динамици и констатовали да ће бити завршен у договореном року, до краја септембра 2019. године  – истакао је Акош Ујхељи.

У наредном периоду, додао је, биће расписане две јавне набавке. Једна ће се односити на изградњу бициклистичких стаза у Бачким Виноградима и на Келебији, а друга на израду пројектно-техничке документације за изградњу бициклистичких стаза у Суботици.

12301_2.jpg 

– Изградња бициклистичких стаза са обе стране границе донеће одређене бенефите бициклистима који ће и у највећим гужвама лакше и брже моћи да пређу границу, да у суседној Мађарској посете родбину и пријатеље или стигну до свог радног места – рекао је Ујхељи.

„Опти бајк – Бициклистичке стазе“ је пројекат којим ће се постићи оптимизација саобраћаја и то изградњом бициклистичких стаза у Суботици – 7,9 км, у насељеним местима Келебија и Бачки Виногради, односно на територији локалних самоуправа Томпа (3,2 км) и Ашотхалом (6,9 км) у Мађарској.

Радиће се и израда пројектно техничке документације за изградњу бициклистичких стаза у Суботици (22 км) и у Томпи (4,9 км). Укупна вредност пројекта је 2.566.612,65 евра.