Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

У Геронтолошком центру од краја наредне године нов начин сервисирања хране

21.12.2018.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, уручио је данас директору Геронтолошког центра у Суботици др Ненаду Иванишевићу, уговор о додели новчаних средстава из покрајинског буџета. Ова установа социјалне заштите је на конкурсу Покрајинског секретаријатa за социјалну политику, демографију и равноправност полова добила 6,5 милиона динара за финансирање програма под називом „Подизање квалитета услуга Геронтолошког центра из Суботице путем опремања кухиње и праоне“.

12302_1.jpg 

Захваљујући добијеним средствима крајем наредне године у Геронтолошком центру ће се прећи на потпуно нови начин сервирања хране корисницима који храну конзумирају у собама. Средства ће бити уложена и у праону.

У име суботичке локалне самоуправе члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, захвалио се Покрајинској влади на улагању у установе социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина.

Ненад Иванишевић је рекао да и овај конкурс показује да Покрајинска влада цени оно што Геронтолошки центар у Суботици ради и нагласио да ће, захваљујући овим средствима, у Геронтолошком центру почети  нова ера у сервирању хране.

Предраг Вулетић је истакао да је Скупштина АП Војводине донела одлуку о оснивању Центра за породични смештај и усвојење у Суботици, да ће тај центар бити задужен за Севернобанатски, Севернобачки и Западнобачки округ и да ће у наредна три месеца бити конституисани сви органи.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова током ове године у три наврата је расписао Конкурс за унапређење социјалне заштите у установама чији је оснивач АП Војводина, а Геронтолошки центар је сва три пута добио средства. У оквиру ова три конкурса додељено је укупно 146 уговора.