Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављени новогодишњи концерти

24.12.2018.

– Суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице и ове године организују бесплатан дочек Нове године на Тргу слободе. У понедељак, 31. децембра, од 22.30 часова, наступиће рок група „Неверне бебе“, која ће Суботичане забављати до сат иза поноћи. Као и сваке године, и нову 2019. годину дочекаћемо уз ефектан ватромет и звуке валцера.  У петак, 28. децембра, од 20 часова, у Великој већници у Градској кући љубитељи класичне музике поново ће моћи да уживају у Новогодишњем концерту Суботичког симфонијског оркестра – најавила је, на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, Јасмина Стевановић, координатор Радне групе за организовање прославе дочека нове 2019. године.

 12306_1.jpg

Централни градски трг ће, подвукла је, и ове године бити обезбеђен и ограђен и у том простору неће бити дозвољено уношење металне и стаклене амбалаже и пиротехничких средстава.

Што се тиче гастрономске понуде, додала је, у новогодишњој ноћи ће на неколико штандова традиционалног зимског вашара „Winterfestа“ бити понуђено кувано вино, шампањац и традиционална јела.

– Апелујемо још једном на све наше суграђане и госте да због своје безбедности, а пре свега безбедности деце не користе пиротехничка средства – нагласила је Јасмина Стевановић. 

У име Суботичког симфонијског оркестра Кристина Мате се захвалила локалној самоуправи и градоначелнуку Богдану Лабану што подржава њихов рад и најавила да ће у петак, 28. децембра, на новогодишњем концерту у Великој већници Градске куће љубитељи класичне музике моћи да уживају у Штраусовој музици.

Чланови групе „Неверне бебе“ Милан Ђурђевић и Тијана Сретковић позвали су Суботичане да нову 2019. годину дочекају уз звуке њихове музике на главном градском тргу.

– Велико ми је задовољство што смо у Суботици за Нову годину. Верујем да ћемо успети да направимо фантастичан провод за све људе који дођу на централни градски трг. Сви они ће добити један врхунски угођај по питању забаве, музике, идеје и емоције. Свираћемо наше песме, наше највеће хитове – најавио је Милан Ђурђевић.

Тијана Сретковић је истакла да ће новогодишња ноћ са „Неверним бебама“ заиста бити – ноћ за памћење, да у овој постави  „Неверне бебе“ нису јако дуго наступале у Суботици и да се, као група, радују што ће се поново дружити са Суботичанима. 

Директор Туристичке организације града Суботице, Александар Медаковић, рекао је да су за дочек Нове године из градског буџета издвојена средства у висини од 4,4 милиона динара.

- Карте за Новогодишњи концерт Суботичког симфонијског оркестра, које ће бити у слободној продаји, по цени од 1.000 динара моћи ће да се набаве  од среде, 26. децембра у Туристичкој организацији града Суботице. ТОГС ће у среду и четвртак, 26. и 27. децембра, радити од 8 до 16 часова, а у петак, 28. децембра 2018. године, на дан концерта, од 8 до 18 часова – казао је Александар Медаковић.

12306_2.jpg