Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботички симфонијски оркестар одушевио публику

28.12.2018.

На традиционалном новогодишњем концерту одржаном вечерас у Великој већници Градске куће, Суботички симфонијски оркестар представио се атрактивним репертоаром. Сјајним извођењем дела Штрауса, Дворжака, Хачатурјана и Чајковског, овај оркестар, састављен од врхунских солиста и оркестарских музичара, одушевио је суботичку публику.

12316_1.jpg 

Суботички симфонијски оркестар је имао фантастичну динамику. Форте (форте, јако) који је обично гласан, код њих звучао мекано и топло, а пијано (пиано, тихо), који краси европске и светске оркестре, красио је на вечерашњем концерту и овај оркестар. За овакво свирање оркестра огромне заслуге имао је и диригент Микица Јевтић, стални диригент Српског народног позоришта у Новом Саду.

Солисткињу  колоратурни сопран, Александру Станковић публика је поздравила великим аплаузом.  Огромно одушевљење публике , срдачност и топлине, као и овације на крају, узвраћени су њеним маестралним извођењем арија из опера Пучинија, Дворжака, и арија „Аделе“ из оперете „Слепи миш“ Јохана Штрауса, кроз које је показала свој раскошни глас и таленат.

Присутне у Великој већници поздравила је заменица градоначелника Тимеа Хорват.

Драго ми је што ћемо вечерас, у овом прелепом здању, уживати у богатом програму, предивним звуцима и сјајним аранжманима Суботичког симфонијског оркестра, састављеног од врхунских уметника које је окупио наш суграђанин, професор виолине Милош Николић. Поред традиционалног новогодишњег концерта посвећеног љубитељима класичне музике, суботичка локална самоуправа и Туристичка организација града Суботице и ове године, 31. децембра, поклања својим грађанима и гостима Суботице дочек Нове године на централном градском тргу. У уверењу да ћемо и вечерас, и у новогодишњој ноћи, уживати у богатим програмима извођача, у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Богдана Лабана и своје име, вама и вашим породицама желим добро здравље и пуно среће, успеха и радости у новој 2019. години – истакла је Тимеа Хорват.

12316_2.jpg