Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Превенцијом и едукацијом у борби против трговине људима

23.01.2019.

Локални тим за борбу против трговине људима у сарадњи са неформалном групом „Слобода нема цену“ и ауторкама емисије „Жена у кутији“ организовали су, у Политехничкој школи, јавно слушање радиo емисије која говори о кривичном делу и феномену трговине људима. На школском часу ученици су имали прилику да послушају радиo емисију од 25 минута, а након тога да постављају питања која прате тему трговине људима, о жртвама, о трговцима, али и о опоравку жртве и улози медија у борби против трафикинга.

 12359_1.jpg

Локални координатор за борбу против трговине људима и члан Градског већа Илија Ђукановић истакао је, тим поводом, да је у плану рада Локалног тима за борбу против трговине људима за 2019 годину акценат стављен на едукацију ђака у основним и средњим школама и да је из тог разлога данас организовано јавно слушање радиo емисије у Политехничкој школи.

– Важно је да тему трговина људима приближимо ђацима, родитељима и старијима, али и запосленима у институцијама и установама у нашем граду. Такође, значиће нам подршка локалних медија у извештавању активности које ће спроводити Локални тим који има снажну подршку у својим активностима и од Удружења грађана ’Атина’ и од Међународног комитета спаса (ИРЦ), јер је наш тим укључен у пројекат ’Од опасности до сигурности’ који се реализује у Србији уз подршку Стејт департмента Владе САД – рекао је Илија Ђукановић.

У име неформалне групе „Слобода нема цену“ Добрила Марковић је изјавила да је та неформална група заједно са медијским професионалцима осмислила шест емисија које чине специјални серијал о трговини људима „Жена у кутији“ у циљу превенције и едукације младих као посебно угрожене групе становништва, али и ради подизања свести о овом кривичном делу које је присутно и у нашој земљи.