Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Донација за Народну кухињу

08.02.2019.

Традиционална привредна и туристичка манифестација „Туријска кобасицијада” одржана је данас на Тргу цара Јована Ненада. Гости из Турије и ове године представницима Градске организације Црвеног крста Суботица за потребе Народне кухиње предали су поклон – 50 килограма свеже кобасице. У име суботичке локалне самоуправе примопредаји донације присуствовао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић.

12410_1.jpg 

– Данас су нам 18. пут гости мајстори из Турије којима желим да се захвалим и на овогодишњој донацији која Народној кухињи много значи. Град Суботица је у буџету за 2019. годину определио 31,2 милиона динара за програм Народне кухиње коју реализујемо преко Црвеног крста – рекао је Илија Ђукановић.

У програму Народне кухиње, истакао је, Суботица има 1.200 корисника што је чини највећом на територији АП Војводине.  

– Значајно је да ће део хране из ове донације бити дистрибуиран и до 21 особе у привременом прихватилишту које је још увек отворено – нагласио је Ђукановић.

Стручни сарадник Црвеног крста Суботица, Миодраг Варо, захвалио је удружењу из Турије на донацији и подсетио да у минулих 18 година, колико долазе у Суботицу, ниједном нису заборавили да помогну Народној кухињи, онима којима је то најпотребније.

Оно што Турија може да направи представља се већ дуже од две деценије у Новом Саду, Сомбору и Суботици, навео је Иштван Тот, члан Управног одбора „Кобасицијаде“.

- У сарадњи са Црвеним крстом и градом Суботица овде смо да продужимо ту традицију. Ми смо ушли у Гинисову књигу рекорда и сада чекамо неког изазивача да би показали да можемо и боље и више од тога – подсетио је Иштван Тот.

Чувена „Кобасицијада” у Турији биће одржана од 22. до 24. фебруара, а посетиоцима ће бити представљена кобасица дугачка 2035 метара која ће се продавати на – метар.

 12410_2.jpg