Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Плакете за подршку 2. Суботичком полумаратону

08.02.2019.

– Први и други Суботички полумаратон, одржани под називом ‘Трчи кроз историју’, у потпуности су испунили наша очекивања и показали да комбинација спорта и сецесије може да буде веома успешна и занимљива. Суботичка локална самоуправа подржава ову спортску манифестацију у којој се број учесника из земље и иностранства повећава, која промовише здрав начин живота и подстиче рекреативни спорт и развој туристичког потенцијала Суботице – изјавила је заменик градоначелника Тимеа Хорват на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, на којој су свима који су били укључени у реализацију овог пројекта у знак захвалности уручене плакете. На конференцији је саопштено да су од данас отворене пријаве за учешће на трећем по реду Суботичком полумаратону који ће се одржати 1. септембра, у оквиру прославе Дана града.

 12411_1.jpg

Уз изражавање захвалности организатору Суботичког полумаратона, Спортском удружењу „Хоризонт“, као и свима онима који су подржали ову манифестацију, Тимеа Хорват је позвала рекреативце, спортисте и грађане да у што већем броју учествују на 3. Суботичком полумаратону који ће се одржати 1. септембра (недеља) 2019. године, у оквиру обележавања Дана града.

Наш прослављени одбојкаш Ђула Мештер, промотер 2. Суботичког полумаратона, најавио је да ове године намерава да буде учесник неке од трка које се организују у оквиру полумаратона.  

– Захваљујем се организаторима што су ме позвали да учествујем на овој сјајној манифестацији која окупља спортисте из Србије, региона и других европских земаља. Желео бих да истрчим једну од трка на 3. Суботичком полумаратону, највероватније ону на пет километара, и у складу са том мојом намером већ сам кренуо са припремама – рекао је Ђула Мештер

Републички посланик и члан СУ „Хоризонт”, Балинт Пастор, истакао је значај одржавања ове манифестације за град Суботицу и подсетио на повећање броја учесника на Суботичком полумаратону.

– Од ове године уврстили смо и трку на 10 километара. То значи да их имамо три у програму ове, сада већ традиционалне манифестације, као и дечје трке, и да нас то доводи у друштво ретких трка у региону са таквом понудом. Трке на пет и 10 км трче се један, а трка на 21 км два круга на сертификованој стази са А лиценцом. У цео прошлогодишњи догађај укључено је било око 300 људи из полиције, Хитне помоћи, Црвеног крста. На улицама Суботице, осим тркача, били су и наши млади суграђани, волонтери из три средње школе – медицинске, економске и гимназије, Учитељског факултета и Црвеног крста. У организацији је учествовало око 50 људи. Ове године тај број ће се повећати, у складу са проширењем догађаја и повећањем броја учесника. Пријаве за учешће на трећем Суботичком полумаратону отворене су од данас – нагласио је Балинт Пастор.

Представницима медија и гостима обратио се и потпредседник СУ „Хоризонт“ Жика Савин, који се захвалио и Полицијској управи Суботица, на обезбеђењу сигурности учесника полумаратона и гледалаца на самој трци, и ЈП „Суботица-транс“ које је, како је рекао, Суботичанима омогућило ванредну услугу јавног превоза током трке.

– План нам је да се ове године на бази реципроцитета повежемо са тркама у региону и Мађарској, како бисмо, пре свега, разменили искуства. Хоћемо да се упознамо са људима који мисле као ми, а свакако желимо да доводимо њихове такмичаре у Суботицу, као што бисмо волели да наши такмичари обилазе њихове трке. Велика жеља нам је и да се проширимо по питању туристичке понуде, као и да приликом пријаве учесницима који намеравају да остану више дана у нашем граду понудимо и смештај. Дакле, да не морају да размишљају много, већ да у два-три клика добију комплетну спортску и туристичку понуду. Хвала свима који нам помажу у овој великој и одговорној обавези. И добродошли на 3. Суботички полумаратон – казао је Савин. 

У знак захвалности свима који су, по њиховој процени, помогли одржавање и промоцију ове манифестације, организатори су доделили плакете бројним предузећима из приватног и јавног сектора, установама, организацијама, медијима, али и заслужним појединцима.

12411_2.jpg