Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Подршка одржавању сајамских манифестација и изложби привредног карактера

12.02.2019.

Члан Градског већа задужен за област привреде Акош Ујхељи уручио је уговоре о додели средстава за реализацију пројеката у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби у 2018. години на територији града Суботице. На пригодној свечаности, одржаној у Плавој сали Градске куће, уговори су додељени представницима осам удружења којa су право на бесповратна средства остварили по Конкурсу за рефинансирање трошкова организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби у 2018. години, у укупном износу од 2,5 милиона динара.

12413_1.jpg 

Акош Ујхељи је, обраћајући се медијима, изјавио да је 6. децембра 2018. године расписан конкурс за рефинансирање трошкова одржавања сајамских манифестација и изложби привредног карактера, да је за ту намену из градског буџета у прошлој години опредељено 2,5 милиона динара и да је бесповратна средства добило осам удружења, од десет, колико их се укупно пријавило на конкурс.

Средства за финансирање пројеката путем рефундације, истакао је, предвиђена су за пројекте оријентисане на економску, социјалну и еколошку димензију у области организовања сајамских манифестација у форми сајмова и изложби, у вези промовисања органске производње хране, промовисања друштвеног уједињења, повећавање продуктивности ресурса кроз креирање услова за запошљавање, уз услов да имају едукативни карактер.

Пројектне активности реализоване су у периоду 1. мај – 31. октобар 2018. године на територији града Суботице. Максимални износ који се рефундира по удружењу је 400.000 динара.

Одлука о додели средстава за реализацију пројеката у области остваривања јавног интереса путем организовања и одржавања сајамских манифестација и изложби у 2018. години на територији града Суботице донета је 5. фебруара 2019. године, на предлог Комисије за вредновање и рангирање поднетих пријава и евалуацију реализованих активности.

Средства су додељена Удружењу за развој заједнице Лудош, за пројекат „Фестивал белог лука и Дани села на Лудошу“; Удружењу за бригу жена и трудница „Анахитас“ („Angel dreams“ Експо за бебе, маме и труднице); Хрватском културно-просветном друштву „Матија Губец“ из Таванкута (VIII Таванкутски фестивал воћа и аутохтоних рукотворина); Удружењу „Terras“ (XIV Међународни фестивал органских производа „Биофест 2018“; Рожи Шандор, из Хајдукова (50. јубиларни бербански дани у Хајдукову); Удружењу пчелара „Пчела“ Суботица (XXII Дани пчеларства); Удружењу одгајивача свиња „Бајмок“ (VIII Дани фармера) и Удружењу за развој насеља пешчарске висоравни (Пешчарски скуп).

 12413_2.jpg