Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У Општој болници почео са радом нови ЦТ апарат

14.02.2019.

Покрајински секретар за здравство, доц. др Зоран Гојковић и градоначелник Суботице Богдан Лабан посетили су данас суботичку Општу болницу у којој је, на Одељењу радиологијe, пре неколико дана почео са радом нови мулти 64-слајсни скенер који омогућава нове савремене дијагностичке процедуре и пружа подршку новим методама лечења. Средства за реализацију ове инвестиције у висини од 45 милиона динара обезбедила је Покрајинска влада.

12423_1.jpg 

Зоран Гојковић је, тим поводом, изјавио да је у претходне две године, Покрајинска влада инвестирала у медицинску опрему Oпштој болници у Суботици више од 178 милиона динара.

Навео је да је током протекле две године у суботичкој болници радни однос засновало нових 107 здравствених радника и да се тренутно 29 младих лекара налази на специјализацији.

- Mлади лекари ће наставити да раде оно што су њихови учитељи започели. То је још један показатељ да нам није само битно да купујемо апарате и опремамо просторе него и да обучавамо људе да раде на тим савременим апаратима и да одржимо континуитет, како у улагањима тако и у едукацији. То је, уједно, и начин да се изборимо са највећим проблемом у здравству, а то је одлазак здравствених радника у иностранство – истакао је Гојковић.

У овој години, додао је, акценат ће бити на набавци недостајуће опреме и смањењу листа чекања, а пошто је у завршној фази израда пројектно-техничке документације посебан сегмент биће комплетна реконструкција Oпште болнице у Суботици.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан је изразио захвалност Влади Републике Србије и Покрајинској влади на великим улагањима у пројекте у нашем граду и истакао да су Република и Покрајина током последње две и по године у Суботицу уложили близу три милијарде динара.

– Поред улагања у инфраструктурне пројекте инвестира се и у здравство, у квалитет здравствене заштите, како би грађанима била пружена што боља услуга. Срећан сам што се пројекат за реконструкцију Опште болнице у Суботици приводи крају и што средином ове године крећемо у веома велику инвестицију за коју је Влада Србије обезбедила средства у висини од око 25 милиона евра. Мислим да ћемо и убудуће, на свим нивоима власти, радити на овакав начин, показујући истовремено да смо одговорни људи који знају да воде и град, и покрајину, и државу – нагласио је градоначелник Лабан.

Директор Опште болнице др Слободан Пушкар је казао да се кроз набавку новог ЦТ скенера најновије генерације види опредељеност републичке и покрајинске владе за побољшање квалитета здравства и набавку нових апарата.

– Прошле године је, на ЦТ апарату старом 12 година, урађено 7.700 прегледа. Нови скенер ће убрзати дијагностику, како коронарне болести срца тако и осталих васкуларних проблема који су присутни на територији АП Војводине. Кроз ову инвестицију очекује се скраћивање или неутралисање листе чекања, квалитетније лечење и брже оздрављење пацијената – рекао је Слободан Пушкар.

12423_2.jpg