Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Уручени уговори за реализацију 56 пројеката на територији 41 локалне самоуправе у АП Војводини

18.02.2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је, у Новом Саду, уручио уговоре представницима 41 локалне самоуправе које су оствариле право на бесповратна средства на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине у укупном износу од 3,4 милијарде динара којима ће бити финансирано и суфинансирано 56 инфраструктурних пројеката на територији АП Војводине. На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, објављеног 11. јануара ове године, за реализацију пројеката из те области на територији 17 војвођанских општина и градова, међу којима је и Суботица, одобрено је 1,44 милијарде динара. У складу са одлуком о додели средстава, граду Суботици је додељено 73.160.247,12 динара за пројекат „Реконструкција и доградња коловоза у улици Максима Горког, од раскрснице са улицом Браће Радић до раскрснице са улицом Матије Гупца у Суботици са изградњом система видео-надзора (I фаза)“. У име града Суботице уговор је потписао градоначелник Богдан Лабан.

12425_1.jpg 

Поред пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, средствима додељеним на конкурсима Управе за капитална улагања биће финансирани и суфинансирани и инфраструктурни пројекти у областима водоснабдевања и заштите вода (15 пројеката), локалног и регионалног економског развоја (8), енергетске ефикасности (2), културе (2), предшколског и основног образовања и васпитања (3) и развоја спорта (9 пројеката).

Уз истицање да је у АП Војводини покренут нови инвестициони циклус вредан 4,1 милијарду динара, јер ће поред средстава у висини од 3,4 милијарде динара које је обезбедила Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања АП Војводине и локалне самоуправе којима су данас уручени уговори издвојити 700 милиона динара, председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да се и у 2019. години  наставља са реализацијом најважнијих инфраструктурних пројеката.

– Радићемо на уређењу саобраћајница у Новом Саду, почињемо са радовима на изградњи локалног пута Стапар-Сивац, завршавамо реконструкцију пута Опово-Дебељача, а реализоваћемо и бројне пројекте у области спортске инфраструктуре, међу којима је изградња нове спортске хале у Деспотову и школске сале у Белој Цркви – казао је Мировић и додао да је циљ Покрајинске владе да свака локална самоуправа у Војводини има спортски објекат.

Међу значајнијим пројектима, како је навео, је реконструкција постројења за пречишћавање пијаће воде у општини Оџаци, почетак радова на изградњи нове индустријске зоне у Црепаји, привођење намени објекта моста у Ади, као и почетак изградње вртића у Шимановцима.

– У Војводини смо покренули нови велики инвестициони циклус. Заједно са локалним самоуправама радићемо на реализацији ових пројеката, а ове године почеће и изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину, вредних више од милијарду динара – нагласио је Игор Мировић.

 12425_2.jpg