Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 21. седница Скупштине града Суботице

26.02.2019.

На 21. седници Скупштине града, одржаној у Великој већници Градске куће, донета је Одлука о изменама и допунама Статута града Суботице, Одлука о изради Плана генералне регулације II за зону „Мали Бајмок“ и делове зона „Ново село“, „Гат“ и „Кер“ и Одлука о изради Плана детаљне регулације за уређење комплекса стадиона ФК „Спартак“ и његовог окружења, а донет је и Закључак о усвајању Елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта без накнаде у Привредној зони „Мали Бајмок“ компанији „Boysen Abgassysteme“ д.о.о. Суботица. Међу педесет и једном тачком дневног реда, колико их је укупно усвојено, донета је и Одлука о накнадама за коришћење јавних површина, Одлука о накнадама за коришћење општинских путева и улица, Одлука о оглашавању на територији града Суботице и Одлука о измени Одлуке о распоређивању буџетских средстава града Суботице националним саветима националних мањина.

12439_1.jpg 

Одборници су већином гласова (49 „за“, један „против“, без „уздржаних“) донели Закључак о усвајању Елабората о оправданости отуђења грађевинског земљишта без накнаде у Привредној зони „Мали Бајмок“ компанији „Boysen Abgassysteme“ д.о.о. Суботица.

Меморандумом о разумевању између Града Суботице и компаније „Friedrich-Boysen Gmbh&Co KG“ (потписан 4. јуна 2018. године) дефинисано је да инвеститор намерава да реализује гринфилд пројекат укупне вредности 65 милиона евра који подразумева изградњу производног погона површине од око 35.000 квадратних метара и да током периода имплементације пројекта запосли 507 радника на неодређено време, у року од пет година од дана исходовања употребне дозволе за наведени објекат.

По потписивању Меморандума о разумевању, инвеститор је дефинисао да ће реализација инвестиције у Суботици бити спроведена од стране њиховог новооснованог зависног привредног друштва „Boysen Abgassysteme“ д.о.о. Суботица.

Град Суботица је на основу информација добијених од инвеститора одредио парцелу површине 101.394 квадратних метара у Привредној зони „Мали Бајмок“, на локацији која је обухваћена подручјем Слободне зоне Суботица и која је намењена инвеститору без накнаде, за реализацију инвестиције.

Градоначелник Богдан Лабан је, обраћајући се одборницима, истакао да је довођење немачке компаније „Бојсен“ веома битно за наш град, да ће та компанија, која је своје фабрике изградила широм света, у Суботици изградити производни погон површине 35 хиљада квадратних метара, запослити 507 радника и уложити 65 милиона евра, што је, како је рекао, највећа страна инвестиција у Суботици.

12439_2.jpg

– Сигуран сам да је ово прави пут и да сви треба да се радујемо отварању нових радних места. Сваког дана разговарамо са потенцијалним инвеститорима. Наша обавеза је да се понашамо одговорно и да привлачењем инвестиција омогућимо напредак наше заједнице – нагласио је градоначелник Лабан.

На данашњој седници одборници су, између осталог, дали сагласност на програме пословања: ЈКП „Чистоћа и зеленило“, ЈКП „Димничар“, ЈП „Палић-Лудаш“,  Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“, ЈКП „Паркинг“, ЈКП „Погребно“, Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање чврстим комуналним отпадом „Регионална депонија“, ЈКП „Стадион“, ЈП „Суботица-транс”, ЈКП „Суботицагас“, ЈКП „Суботичке пијаце“, ЈКП „Суботичка топлана“, Јавног предузећа за управљaње путевима, урбанистичко планирање и становање и ЈКП „Водовод и канализација“, за 2019. годину.

Донети су, такође, и Одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2019. годину за град Суботицу, Решење о  именовању чланова Савета Међународног фестивала позоришта за децу Суботица, Решење о именовању директора Јавног комуналног предузећа за обављање димничарских услуга „Димничар“, Решење о именовању директора установе Дечје позориште Суботица – Szabadkai Gyermekszínház – Dječje kazalište Subotica, Решење о именовању вршиоца дужности директора Апотеке Суботица и Решење о именовању председника, заменика председника и чланова Комисије за доделу звања и признања.

Материјал са 21. седнице Скупштине града Суботице - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.