Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Нови семафор на Градском стадиону

01.03.2019.

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић и директор Јавног комуналног предузећа „Стадион“ Тамара Димитриоски данас су, на Градском стадиону, предали на употребу нови семафор. Како је и било најављено, нови, модеран семафор монтиран је на месту некадашњег који ће бити постављен поред терена са вештачком травом на коме своје утакмице играју омладинци.

12444_1.jpg 

Симовић је, обраћајући се медијима, навео да је постављање новог семафора почело пре петнаестак дана, да је време ишло на руку извођачима радова и да је комплетан посао завршен за мање од две недеље.

Хвала директорици ЈКП ‘Стадион’ Тамари Димитриоски, управнику Градског стадиона Браниславу Капору и свим запосленима у овом јавно-комуналном предузећу на добром раду. Семафор је донација Фудбалског савеза Србије, а обавеза нас у Суботици била је да урадимо све припремне радове. То је подразумевало постављање потконструкције, конструкције, довођење новог струјног кабла. Обећали смо да ће посао бити готов до прве пролећне утакмице Фудбалског клуба Спартак Ждрепчева крв у Суботици. Ево, прилика је да љубитељи фудбала дођу у суботу на утакмицу, да уживају у, надамо се, добром мечу, али и да виде како функционише нови семафор – истакао је Симовић.

Уз констатацију да је постављање семафора најава нових радова на Градском стадиону који би ускоро требало да започну, Симовић је подсетио да су на овом спортском објекту већ постављени нови рефлектори, да је изграђена нова атлетска стаза, постављен нов, травнати терен, изграђен дренажни систем...

 12444_2.jpg

– У току године следи санација трибина, али и радови на новим садржајима за исхрану и смештај спортиста, као и на свему ономе што недостаје да испуњавамо стандарде играња европских утакмица. У наредних 45 дана требало би да буде готов комплетан пројекат, а онда ће бити прилике да свој коментар на јавној расправи дају и корисници Стадиона, али и грађани, све у циљу да пројекат буде што бољи. Пројекција пројектаната је да ће за посао на трибинама бити потребно око осам месеци рада. Ако кренемо на време, радови би могли бити готови до краја ове, или на пролеће наредне године – нагласио је Симовић.

Предаји на употребу новог семафора на Градском стадиону присуствовао је Дејан Вуковић, генерални секретар Спортског савеза града Суботице.

 12444_3.jpg